Škromach nechápe: Sobotka dělá špinavou práci za pravičáky. Měl by mířit hlavně na Kalouska

01.08.2013 17:59

Zdeněk Škromach ostře zareagoval na kritiku předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky směrem k Rusnokově vládě. Místopředseda se nechal slyšet, že jde o odvádění špinavé práce za ODS a TOP 09. Informují o tom Novinky.cz. Podle Škromacha by ČSSD měla s kritikou mířit spíše na Kalouska.

Škromach nechápe: Sobotka dělá špinavou práci za pravičáky. Měl by mířit hlavně na Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Novinky.cz upozorňují na nynější Sobotkovu palbu na Rusnokův kabinet. Kritizuje personální změny nebo hovoří o důrazu na parlamentní demokracii. Neváhá se prý také vymezit proti příznivcům kabinetu ve vlastních řadách. Podle vyjádření pro týdeník Reflex první místopředseda ČSSD Michal Hašek tím, že podporuje Rusnokovu vládu, vytváří bezděky druhé mocenské centrum mimo Lidový dům a stranu.

Místopředseda sociálních demokratů Zdeněk Škromach, který se řadí mezi Haškovy spojence, nenechal Sobotkova slova, ale ani vyjádření Mladých sociálních demokratů, kteří též Rusnoka odmítají, bez odezvy. „Mám pocit, že jsme se těmito výstupy zařadili mezi ODS a TOP 09 a že za ně odvádíme špinavou práci,“ ostře spustil Škromach.

V ČSSD prý převládá názor Rusnoka podpořit

„Nějak jsme zapomněli, že bychom měli spíše útočit na Kalouska, Schwarzenberga a další bývalé ministry pravicové vlády,“ podotkl Škromach. Novinky.cz píší, že podle Škromachových poznatků je více sociálních demokratů pro Rusnokův kabinet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…