Stáhněte vojáky z Afghánistánu a pošlete je k nepřizpůsobivým, volá senátor

01.04.2012 9:50

Senátor Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) nabízí recept, jak se vypořádat s nepřizpůsobivými občany. Nechal by stáhnout české vojáky z Afghánistánu a poslal je do všech koutů naší země, kde jsou problémy s nepřizpůsobivými obyvateli, aby udržovali pořádek. Připomíná, že čeští občané platí státu daně, čímž si za svou bezpečnost poctivě platí a stát ji tedy musí zajistit.

Stáhněte vojáky z Afghánistánu a pošlete je k nepřizpůsobivým, volá senátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

V Ústeckém kraji bude trvale působit speciální pořádková jednotka, která má za cíl udržet pořádek v lokalitách s nepřizpůsobivými spoluobčany. Jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz se senátora Jaroslava Doubravy (Severočeši.cz) zeptala, co si o této pořádkové jednotce myslí. Přinášíme jeho odpověď.

Je to nekoncepční řešení, existuje lepší cesta

Senátor nepovažuje zřízení jednotky za šťastné řešení. Je podle něj nekoncepčním, protože vznik jednotky pouze odčerpá peníze pro policisty z jiného regionu a nepřizpůsobiví občané se budou moci přestěhovat právě tam. Problém se nevyřeší, jen se přesune. Ve prospěch svého tvrzení senátor připomíná, že již teď se díky škrtům ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) potýká resort vnitra s nedostatkem peněz, což se na práci policie podepíše. A přece senátor vidí možné řešení.

„Navrhoval jsem a trvám na tom, aby byli staženi naši vojáci z Afganistánu a ušetřené peníze použity na podstatně potřebnější oblasti našeho života. Bezpečnost mezi ně určitě patří. Každý z nás platí daně a tím si předplácí u státu služby. Platíme si tak i bezpečnost. Zaplatili jsme si ji, trvejme na tom, aby zaplacená služba byla zajištěna. Kdokoli z nás by objednané nezaplatil, nebo nedodal, propadne mu majetek, bude souzen a odsouzen atd. Proč by stát měl postupovat jinak?!“ ptá se závěrem Doubrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…