Babiš jednal o výstavbě jaderných bloků s jihokorejským ministrem

03.12.2017 15:16

O možnostech výstavby jaderných bloků v Česku a spolupráci v oblastech hospodářství a průmyslu jednal v pátek Andrej Babiš s jihokorejským ministrem obchodu, průmyslu a energetiky Pek Un-kjuem. Informovala o tom dnes agentura Jonhap, podle níž se ministr u Babiše ucházel o podporu jihokorejských firem jako u budoucího českého premiéra. Babiš podle jihokorejské agentury na schůzce uvedl, že si je vědom toho, že Jižní Korea je, co se týče výstavby jaderných elektráren, celosvětovým hráčem a jeho vláda účast Soulu pečlivě zváží.

Babiš jednal o výstavbě jaderných bloků s jihokorejským ministrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Pek Un-kju se jasně vyslovil, že Soul se o český plán (stavby jaderných bloků) zajímá, a vyjádřil přesvědčení, že úzká spolupráce povede k úspěšnému stavebnímu projektu,“ informovalo jihokorejské ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky. Ministr zdůraznil, že Jižní Korea má s budováním jaderných reaktorů 40letou zkušenost a v minulosti zajistila stavební zakázku i ve Spojených arabských emirátech.

O dostavbu bloků v Temelíně a Dukovanech projevily kromě jihokorejské státní společnosti Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) i ruský Rosatom a francouzská EdF.

Jihokorejský ministr se v pátek setkal i s českým ministrem průmyslu a obchodu Jiřím Havlíčkem. Jednali spolu o česko-korejských obchodních vztazích, spolupráci v energetice, ve vědě, technice, inovacích a v moderních technologiích, informovalo české ministerstvo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…