Kauzu pandurů řádně prošetříme, slibuje Kovářová

28.02.2010 14:00

Státní zastupitelství bude spolupracovat s rakouskou stranou, uvedla ministryně Kovářová. Bývalá nejvyšší zástupkyně Benešová se podivuje nad liknavostí orgánů činných v trestním řízení.

Kauzu pandurů řádně prošetříme, slibuje Kovářová

Ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová v České televizi uvedla, že udělá vše pro to, aby kauza pandur byla řádně vyšetřena. Podle ní má premiér Jan Fischer eminentní zájem, aby případ „nevyšuměl".

"Nejvyšší státní zástupkyně vstoupí do spolupráce s rakouskou stranou," slíbila Kovářová. „V této chvíli zatím žádná zjištění, která by se dala prezentovat, nemám," dodala Kovářová.

Policejní prezident Oldřich Martinů vysvětlil, že žádný speciální tým pro vyšetřování nákupu kolových obrněnců nevznikl. „Slovo tým nechci démonizovat. Mohu apelovat na všechny podřízené, aby vyvinuli maximální úsilí celou věc vyšetřit," přislíbil Martinů. Dodal také, že policie musí vyloučit, zda se nejedná o mediální bublinu.

K tématu: Za kauzou Pandur stojí Kalousek, spekuluje Paroubek

Odmítl rovněž zřídit vyšetřovací tým, který by se opět zabýval gripeny. „Nebudu vytvářet žádný tým ke gripenům. To bylo již odloženo a nebyl zjištěn žádný pachatel," odmítl požadavek šéfa ODS Martinů.

Bývalá státní zástupkyně Marie Benešová, která je stínovou ministryní spravedlnosti ČSSD, neskrývala své pochybnosti ohledně rychlosti a snahy něco prošetřit a neutajila ani překvapení, že musí premiér vyzývat příslušné orgány, aby něco dělaly, když je to jejich práce a jsou za to placeni.

„Za mne už se dávno konalo," zdůraznila Benešová k dnešní situaci. „Nevíte o čem mluvíte,"odmítla kritiku Kovářová. Současná nejvyšší zástupkyně Renata Vesecká podle moderátora Václava Moravce pozvánku do studia odmítla.

Foto: vlada.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…