Odbory se smějí Johnovi: Nová policejní hodnost - Decikajínek

10.08.2010 13:24

Kritika připravované reformy policie nebere konce, ba naopak nabírá na obrátkách, a to jak ze strany opozičních stran, tak ze strany řadových policistů. Nezávislý odborový svaz policie ČR se Johnovým reformám brání všemi možnými prostředky a přidává dokonce i humornou formu, navíc na aktuální téma.

Odbory se smějí Johnovi: Nová policejní hodnost - Decikajínek

Výrok Radka Johna o potřebných a nepotřebných policistech nenechal vedení odborů evidentně v klidu a vyvolal nečekanou reakci v podobě prohlášení o chystané novelizaci zákona o služebním poměru bezpečnostních sborů.

Na hloupost se musí s humorem

I přes vážnost situace jaká v policejním resortu panuje uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda nezávislého odborového svazu Milan Štěpánek: "Na hloupost se musí s humorem."

V nedělním prohlášení navrhuje novelizaci zákona, kde by byl pojem „hodnostní označení" nahrazen výrazem „vhodnostní označení". Tím by se podle Štěpánka nově vyjadřovala užitečnost konkrétního příslušníka bezpečnostního sboru pro Českou republiku. ,,Za jednotku užitečnosti by mohl být například použit zlomek užitečnosti některého z opěvovaných hrdinů současnosti, tedy kupříkladu decikajínek nebo centikajínek," stojí v prohlášení.

Povodně ukázaly

Bývalý ministr vnitra František Bublan (ČSSD) komentoval recesní snahu odborářů se smíchem: "Černý humor není na škodu." Zároveň však redakci sdělil, že chápe vážnost situace a dlouhodobě na negativní dopady reforem upozorňuje.

"Snad teď pánové Kalousek a John vidí, že policisté pracují při povodních na maximum a nezaslouží si snížení platů o 10 procent," sdělil pro redakci Bublan.

Klid před bouří

Zklidnění situace však toto humorné prohlášení nedeklaruje. Ba naopak. Avizované propojení policejních a hasičských odborů v dalších jednáních umocní případné demonstrace. Navzdory vyhlášené mimořádné situaci by mohlo tento týden dojít ke schůzce mezi policejními odbory a ministrem vnitra, která by měla přinést už konkrétní výsledky jednání a uchopitelné koncepce budoucího vývoje policie.

Související:
Policisty svírá strach. John bude propouštět
John Kalouskovi: Potřebujeme peníze a odletěl k povodním
Český bulvár: Paroubek, John, Bárta a jejich temné stránky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…