Průlom. Bárta odejde z vlády. Huml: Je to málo. Ať odejde úplně z politiky

08.04.2011 14:26

AKTUALIZOVÁNO Ministr dopravy Vít Bárta oznámil, že rezignuje na svůj ministerský post. Premiér Nečas jeho rezignaci okamžitě přijal. Bárta svůj krok zdůvodnil tím, že nechce poškozovat stranu Věci veřejné.

Průlom. Bárta odejde z vlády. Huml: Je to málo. Ať odejde úplně z politiky

Ministr dopravy Vít Bárta předal svoji rezignaci premiérovi Petru Nečasovi. A ten ji okamžitě přijal. "Není přípustné, aby této vládě a koalici dominovaly skandály," řekl. Bárta prý nechce zatěžovat akceschopnost vlády v době reforem a poškozovat jméno Věcí veřejných. Společně se zprávou o reziganci Bárty přišla zpráva, že novou předsedkyní poslaneckého klubu VV se stala Karolína Peake.

"Chci dostát svým slovům, že na funkci nelpím v případě, že nebudu schopen plně prosazovat to, s čím jsem do vlády vstupoval," prohlásil Bárta.

Stanislav Huml, který odešel z poslaneckého klubu VV, pro ParlamentníListy.cz reagoval, že to je málo. "Vít Bárta by měl odejít úplně z politiky," zdůraznil Huml.

OBRAZEM Bárta rezignoval

Další reakce pro ParlamentníListy.cz:
Škromach: Že Bárta odstoupil je fajn, ale rezignovat by měl také Nečas
Laudát z TOP 09 je i pro odchod Johna


Jsou to praktiky mafie, zlobí se Paroubek

V tom s ním souhlasí i expředseda sociálních demokratů  a poslanec Jiří Paroubek. "Jeho demise není dostačující. Poté, co vyšly najevo všechny praktiky pana Bárty, měl by z politiky zcela zmizet a spolu s ním i zmiňované praktiky, o kterých jsme se v posledních dvou dnech dočetli v denním tisku. Odpovídají snad jen tomu, co dělávala mafie či NKVD. Koalice se tak dostala do naprosto nemožné situace," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek s poukázáním na to, že není možné věřit ani zkazkám o naprosté čistotě veškerého podnikání a financování.

"Odkud se tedy vzaly všechny ty nezdaněné peníze, co se rozdávaly a které možná ještě ne všichni přiznali, že berou?" zeptal se.

Bárta oznámil, že bude kandidovat na předsedu VV na květnovém kongresu. Předseda VV Radek John uvedl, že Bárta do vyšetření celé kauzy dává svou funkci k dispozici.

Psali jsme:
Deník poslal Bártovi kulku: Peníze plodí moc. Dinosaurus Bárta

Vít Bárta tak reagoval na zprávy o tom, že uplácel poslance své strany, aby byli loajální. Oznámil to na klubu VV.

Mladá fronta Dnes v pátek navíc přinesla informaci, že neformální šéf VV Bárta měl už v roce 2008 sepsat pětiletou koncepci, jak dosáhnout svých cílů v politice. V říjnu 2008 svolal své nejbližší manažery z bezpečnostní agentury ABL na tajné jednání do hotelu Chateau Mcely a předložil jim strategii, podle které se měli řídit až do roku 2014.

I šéfka Suverenity Jana Bobošíková se domnívá, že rezignace Bárty není dostačující. Doufá, že veškeré informace uvedené v médiích budou řádně prošetřeny policií, sdělila ParlamentnímListům.cz. "Pokud se prokáže, že se zakládají na pravdě, budeme navrhovat rozpuštění této strany," dodala.

Sledujeme téma:
Peníze za mlčení ve VV
Vzteklý poslanec VV o Kočí: Podlá, úlisná, lezla Vítkovi do prd...
Novotný z VV: Nový šéf klubu? Já myslím, že Peake, nebo Paggio

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, ann

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…