Ředitelem Úřadu vlády se dnes stal Radek Augustin

13.12.2017 18:50

Ředitelem Úřadu vlády se dnes stal Radek Augustin. Na svém prvním jednání ho do funkce jmenoval kabinet Andreje Babiše (ANO), což premiér oznámil na tiskové konferenci. Augustin stejnou funkci zastával už za úřednické vlády Jiřího Rusnoka v letech 2013 a 2014. V mezidobí působil na Pražském hradě, kde vedl analytický odbor Kanceláře prezidenta republiky.

Ředitelem Úřadu vlády se dnes stal Radek Augustin
Foto: spoz2013.cz
Popisek: Radek Augustin

Čtyřicetiletý Augustin střídá ve funkci Pavla Dvořáka, který byl ředitelem Úřadu vlády po celé funkční období předchozí vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD). Jeho jmenování je druhou personální změnou po nástupu Babišovy vlády do Strakovy akademie. Už dříve se při svém dnešním prvním jednání kabinet dohodl, že se jeho mluvčí stane Barbora Peterová, která dosud mediálně zastupovala energetickou společnost ČEPS.

Augustin byl 12 let členem ČSSD, v roce 2010 se však stal ustanovujícím členem Strany práv občanů (SPO), která je spojena s prezidentem Milošem Zemanem a dříve se k současnému prezidentovi hlásila i názvem Strana práv občanů – zemanovci. Vedoucím úřadu vlády se stal za Rusnoka. Krátce po jmenování koaliční vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD) a nástupu Dvořáka odešel pracovat na Hrad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…