V Luhačovicích budou oznámeny výsledky soutěže Vesnice roku

14.09.2013 6:28

V Luhačovicích na Zlínsku dnes budou slavnostně vyhlášeny výsledky celostátní soutěže Vesnice roku. Loni zvítězila obec Řepice na Strakonicku, na druhém místě skončila Tvarožná Lhota z Hodonínska a třetí příčka patřila Křižánkám z okresu Žďár nad Sázavou.

V Luhačovicích budou oznámeny výsledky soutěže Vesnice roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj František Lukl

Výsledky letošního ročníku soutěže budou v Luhačovicích oznámeny v rámci mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů. Akce se zúčastní ministr pro místní rozvoj František Lukl.

Cílem soutěže Vesnice roku je vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a obyvatel, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci.

Vyhlašovateli soutěže jsou Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj, Svaz měst a obcí a Ministerstvo zemědělství. Krajští vítězové postoupili do celostátního kola, ze kterého vzešly vítězné obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…