Zeman bude příští týden jednat o Rusnokově vládě, pozval už ODS i TOP 09

17.07.2013 19:20

Prezident Miloš Zeman se chystá příští týden jednat s předsedy poslaneckých klubů jednotlivých parlamentních stran o tom, zda podpoří Rusnokovu vládu. Že pozvánku obdrželi, už potvrdili v ODS a TOP 09.

Zeman bude příští týden jednat o Rusnokově vládě, pozval už ODS i TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zástupci klubu TOP 09 a Starostové by měli za Milošem Zemanem do Lán zamířit hned v pondělí, uvedl šéf poslaneckého klubu Petr Gazdík. Šéf klubu občanských demokratů Marek Benda řekl, že s Jiřím Rusnokem žádné jednání o možné podpoře vlády domluvené není, ale pozvání od prezidenta už má. "Počítám s tím, že se s ním na základě jeho výzvy příští týden setkám," poznamenal. Kdy by se setkání mohlo konat, neřekl.

S KSČM je schůzka naplánovaná na úterní dopoledne, řekl předseda klubu Pavel Kováčik.

Podle prezidentovy mluvčí Hany Burianové se konkrétní termíny možných schůzek teprve dojednávají. "Záleží na tom, jak se shodnou programy účastníků," řekla Burianová.

Pozvání zatím nedostala šéfka bývalé koaliční strany LIDEM Karolína Peake. O možné schůzce s prezidentem zatím nevěděl ani předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Rusnokův kabinet jmenoval před týdnem prezident Zeman i přesto, že strany bývalé koalice sehnaly na svou podporu 101 poslanců. Kabinet nemá vyjednanou důvěru ve sněmovně. O důvěře by se mohlo hlasovat 8. srpna. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…