Nešťastný hospodský z domova knížete se jadrně vyjádřil do bulváru

27.01.2013 6:45

Karel Schwarzenberg (TOP 09), poražený kandidát prezidentské volby, zapíjel s příznivci svoji prohru v hospodě v pasáži Lucerna. V rozhovoru pro deník Blesk, který ministr zahraničí poskytl, řekl, že prohrál kvůli tomu, že je spjat s vládou. K porážce přispěly prý i lži, které se o něm a jeho rodině rozšířily.

 Nešťastný hospodský z domova knížete se jadrně vyjádřil do bulváru
Foto: Hans Štembera
Popisek: V prezidentském volebním štábu Karla Schwarzenberga. Fenomén Karel zůstal nakonec poražen

Anketa

Jste rádi, že vyhrál Miloš Zeman?

79%
21%
hlasovalo: 55478 lidí

Václav Klaus poté, co byly známy výsledky volby a s nimi i nový český prezident, který usedne na Hradě místo něj, prohlásil, že s vítězstvím Miloše Zemana zvítězily pravda a láska.

"Nikdy bych nebyl věřil, že Václav Klaus jednou bude citovat Václava Havla. To mě opravdu příjemně překvapilo. On je ovšem šťastný, že nemusí emigrovat," neodpustil si Schwarzenberg ve své reakci narážku na textovou zprávu prezidenta, v níž psal, že pokud kníže vyhraje, emigruje.

Důvody prohry

Schwarzenberg se vyjádřil také k tomu, proč ve volbě neuspěl. "Objektivně řečeno kvůli hospodářské krizi, úsporným opatřením a nepopulárním krokům vlády, ta nálada proti členům vlády byla dosti silná. Ale samozřejmě ty opravdové lži, které se o mně a o mé rodině rozšířily, ty tomu asi přispěly," řekl Blesku.

Miroslav Kalousek, ministr financí za TOP 09, včera k vítězství Miloše Zemana (SPOZ) řekl, že k tomu, aby se mu podařilo získat neformální autoritu, je nutné zbavit se atmosféry "xenofobie a náckovství", které prý nyní ve společnosti je.

"Nemohu je popírat. Bohužel je nemůžu popírat," vyslovil se k tomu Schwarzenberg.

V Čimelicích Zeman viset nebude

Někteří lidé nesli prohru "svého" knížete velmi těžce. Ačkoli Čimelice, Schwarzenbergovo panství, bylo jasně proknížecí, sčítání hlasů sledovala podle v hospodě Na Hvížďalce podle Blesku jen hrstka nejvěrnějších. Ostatní se připravovali na večerní ples.

Zklamání z výsledků ale bylo velké. "Myslel jsem, že to Pražáci doženou. Ale je to v pr... Zeman umí dobře lhát, a to je výsledek," komentoval volbu Václav Vlček z Čimelic.

Výsledek se nezamlouvá ani starostovi této obce, Vladimíru Pánkovi. "U mě v kanceláři viset nebude," prohlásil rozhodně o Zemanovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…