Výprask Václavu Moravcovi: Je to nafoukanec. Hrozné, co z něj vyrostlo

11.01.2013 9:52

Ve čtvrtek mohli diváci shlédnout vůbec první velkou debatu všech devíti kandidátů na prezidenta v České televizi. Kdo hrál v této debatě prim? Podle některých Schwarzenberg a Zeman, podle jiných Dienstbier, ale mediální odborníci zmiňují také jedno poněkud smutnější prvenství - propadl moderátor Václav Moravec.

 Výprask Václavu Moravcovi: Je to nafoukanec. Hrozné, co z něj vyrostlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Novinář a mediální lektor Štěpán Kotrba v textu uveřejněném na serveru Britské listy ani trochu nešetří moderátora pořadu Václava Moravce. Poukazuje na to, že se snažil být až křečovitě vtipný a prezidentským kandidátům projevoval neúctu.

Prý poučuje politiky a nadržuje Fischerovi

„Snaha o vtipnost za každou cenu, pokusy o učitelskou nadřazenost, neúcta k prezidentským kandidátům, skákání do řeči. Bulvárně hloupé otázky, plytkost až trapnost. Z Václava Moravce vyrostla ošklivá karikatura moderátora veřejné služby, egocentrický nafoukanec, který si myslí, že může mistrovat politiky a vysmívat se jim. Jeho rolí ale není komentovat výroky, ale moderovat diskuzi. Dle Kodexu ČT by z jeho slov nemělo být zřejmé, jaký názor má," upozorňuje Kotrba.

Podobně kriticky se k Moravcovu výkonu staví i mediální expert Petr Žantovský. Ve zhodnocení debaty pro server ParlamentníListy.cz si všímá např. toho, že se moderátor v diskuzi dopustil několika přeřeků, které neopravil buď vůbec, nebo příliš pozdě. Nejhorší pak je, že Moravec nahrával Janu Fischerovi.

„Na závěr debaty, když se mluvilo o faulech, Sobotka připomněl Moravcovi, že hlavní faul dal on, když jim slíbil deset minut času a dostali ho jen osm. Navíc ne všichni. Druhý faul Václav Moravec uskutečnil ve chvíli, kdy Jana Fischera nechal přetáhnout skoro o půl minuty a nepřerušil ho. Pokusil se ho zastavit, ale v podstatě ho nechal domluvit a Fischer si řekl, co chtěl. Považuji to za naprosto jednoznačné nahrávání jednomu z kandidátů, což je zcela nepřípustné, neprofesionální a nepřijatelné,“ uzavírá podrobné exkluzivní hodnocení pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…