Advokát Nagyové očekává výslech Nečase. Zatím k němu nedošlo

16.06.2013 18:31

Obhájce Jany Nagyové Eduard Bruna v rozhovoru pro server iDnes.cz vysvětloval, co jeho klientku vedlo k tomu, že šla za vojenskými zpravodajci s přáním sledovat manželku premiéra Petra Nečase (ODS). Podle Bruny by měl být Nečas přizvaný jako svědek, k jeho výslechu ovšem zatím nedošlo.

Advokát Nagyové očekává výslech Nečase. Zatím k němu nedošlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová a Roman Jurečko

Podle advokáta si Nagyová chtěla sledováním Nečasovy manželky ověřit informaci, kterou jí někdo podsunul. O jakou informaci šlo, ale Bruna odmítl přiblížit. Nevyvrátil ovšem, že v celé věci hraje roli náboženská sekta, o čemž spekulují média. "To je možné. Někdo jí podsunul nějakou informaci, ona se obávala, že z toho bude skandál, tak se snažila získat informaci, jestli je to pravda nebo ne. To je celý příběh," dodal.

Bruna trvá na tom, že Nagyová nechtěla, aby došlo k nějakému skandálu. Rozhodně odmítá, že by za vším stála snaha jeho klientky o rozvod Nečasových. "Toto jako její obhájce popírám. Rozhodně žádné kroky k rozvodu nedělala. To je nesmysl," řekl serveru. Odmítl komentovat i to, zda je mezi Nečasem a Nagyovou osobní poměr.

Nečas prý o ničem nevěděl

Bruna také trvá na tom, že premiér o sledování své manželky nevěděl. Popřel tak informace serveru Novinky.cz, které Brunu citovaly, že Nagyová ukázala Nečasovi nějaké fotky ze sledování jen několik dní předtím, než došlo k policejní razii.

Nagyová podle svého obhájce využila služby Vojenského zpravodajství proto, že soukromým agenturám nedůvěřuje a se zpravodajci Ondrejem Páleníkem a Milanem Kovandou se zná už několik let. "Ona se zmílila lidsky. Opakuji podruhé, že vůbec nevyužívala v této chvíli své funkce. Asi tak, že znáte někoho deset let, potkáte se třeba náhodou nebo schválně, to já nevím, a při té příležitosti se zmíníte, že máte nějakou starost. Že tu jsou podsunuté informace, jestli je to pravda, není, že by z toho mohl být poprask a že by bylo dobré vědět, jestli je to pravda nebo ne," vysvětlil Bruna.

Obhájce popsal i průběh zatýkání. Nagyovou policie zadržela v jejím soukromém bytě ve středu po desáté hodině večer. V noci ze čtvrtka na pátek pak proběhla policejní prohlídka na Úřadu vlády a dalších místech, kde se zdržovala. Policie prý samozřejmě nevynechala ani její byt.

Janu Nagyovou už policie vyslýchala. Podle Bruna ale byla po razii velmi nevyspalá, a tak výslech skončil po hodině a půl. Advokát se domnívá, že by měl být vyslechnut také premiér Nečas. Zatím ale k výslechu povolán nebyl. "Pan premiér ve věci zřejmě, podtrhuji zřejmě, bude vyslechnut, ale nebyl," uzavřel Eduard Bruna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…