Andrej Babiš: Stát má peněz jako želez. Jenže oni to proj*bou

27.10.2012 8:53

Miliardář Andrej Babiš ještě není rozhodnutý, jestli bude osobně za své hnutí ANO 2011 kandidovat v příštích sněmovních volbách. "Teď jsem lídr. Já mám lidem co nabídnout, já jsem tady něco udělal za dvacet let. Takže můžu lidem říct: nebudu lhát, nebudu krást a budu pro vás pracovat," říká v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Andrej Babiš: Stát má peněz jako želez. Jenže oni to proj*bou
Foto: hns
Popisek: Andrej Babiš

Klíčové je pro něj slovo manažer. Nebrání se tomu mít své poslance, které bude řídit. "To není nic divného. Podívejte se na náplň práce poslanců. Sledujete tu sněmovnu, tu ostudu? Myslíte si, že bych tam já byl celý den? Toto poslouchat, ty kecy, žvásty, to urážení? Já jsem manažer. V parlamentu mají být politici a ve vládě manažeři," je přesvědčen Babiš.

ČR je firma s blbým managementem

V žádném případě si nemyslí, že ministr je politická funkce. A domnívá se, že se země dá řídit jako firma. "Samozřejmě, že si to myslím, ano. Po volbách se dá řídit jako podnik. Jednoznačně. Česká republika je firma, která má deset milionů akcionářů. Je to zadlužená firma s blbým managementem, který ještě krade. Takže kdyby tu firmu mohli akcionáři řídit, tak nakopou management do p****e a dají si tam svůj, lepší," řekl podnikatel.

Tady je peněz jako želez...

Stát jako firma je prý o selském rozumu. O příjmech a výdajích. V České republice je podle něj dostatek financí a nepotřebuje dotace. "Prosím vás, Českou republiku nepotřebujete dotovat. Tady je peněz jako želez. Každý rok se vybere tisíc miliard. Akorát projebou tisíc sto nebo tisíc dvě stě. To je triviální. Když jdete třeba na ministerstvo zemědělství, tam je spousta schopných úředníků. Ti nepotřebují žádného ministra nebo nějaké poradce, zvládnou to sami.

Hlavní vizí majitele Agrofertu Andreje Babiše je, že tento stát musí okamžitě dobudovat dopravní infrastrukturu a předložit investiční plán, aby nastartoval ekonomiku. A peněz je tu prý dost. Třicet procent nákladů na dálnice jsou, ještě než se kopne do země, a Havránkovou řešili 17 let. To má člověk vyřešené za půl hodiny," uzavřel podnikatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…