Asociace vymahačů byla prý napadena hackerem. Teď jejím jménem chodí lidem upomínky

21.11.2013 15:45

Podvodné e-maily dokážou potrápit nejen jednotlivce, ale i firmy. Aktuálně se s nimi musí poprat i Asociace inkasních agentur ČR, jejíž jménem jsou odesílány lidem do e-mailových schránek výzvy, které s těmi skutečnými nemají nic společného.

Asociace vymahačů byla prý napadena hackerem. Teď jejím jménem chodí lidem upomínky
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Asociace inkasních agentur (AIA) obdržela v průběhu dnešního odpoledne celou řadu dotazů na e-mailovou upomínku, žádající po adresátech zaslání kopií dokladů, a která se snaží vyvolat dojem odeslání z Asociace inkasních agentur. Současně v textu je zmíněna Federace národních asociací inkasních agentur. Asociace inkasních agentur se od těchto e-mailů distancuje.

"Chtěli bychom varovat všechny adresáty, aby žádné kopie výpisů z účtů, občanských průkazů, ani žádných dalších dokladů nikomu neposílali. E-mail je odeslán z adresy kancelar@accountant.com jménem JUDr. Jana Černého a uváděná pohledávka je ve výši 2400 korun," uvedla mluvčí AIA Jana Tatýrková.

Prezident Asociace inkasních agentur Vladimír Gazárek k tomu následně dodal i varování před tím, aby nedošlo ke zneužití zpětně zaslaných informací.

„Jménem Asociace inkasních agentur podáme obratem trestní oznámení na neznámého pachatele. Ale chceme co nejdříve varovat všechny, co tento e-mail obdrželi, před možným zneužitím jejich osobních údajů,“ uvedl.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…