Babiš (ANO 2011): Děláte ostudu, pane Nečasi

13.09.2012 9:10

Chvíli tak, chvíli onak. Chvíli s tímhle kmotrem, chvíli tam s tím. Chvíli s Kalouskem a TOP 09 proti Klausovi, ale pozor, pak raději s Klausem proti TOP 09... Pan premiér v tom pěkně lítá a své vládě dodává ještě silnější punc nekonzistentní frašky, než měla doteď (a to už je co říct).

Babiš (ANO 2011): Děláte ostudu, pane Nečasi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Kdo si myslel, že se s "poctivým" Petrem Nečasem může v ODS a ve vládě po rabování Topolánkových kamarádů pohnout něco k lepšímu, ten se mýlil.

Máme premiéra bez vlastního úsudku, který následuje vždy toho (Kalousek, Peake, Kuba, Bendl, o kmotrech nemluvě... Klaus), kdo mu zajistí alespoň jeden měsíc existence jeho neslavného vládnutí navíc. Tímto přístupem "kam vichr, tam Nečas" chvíli zachraňuje svoji vládu, chvíli rozpadající se ODS, ale nikdy při tom nevzpomene na voliče a své předvolební sliby. Jeho politická taktika, která by se dala při zachování slušného slovníku snad označit "servilitou před mocnými", je už ale až moc nápadná. Pan premiér se zkrátka v posledních několika týdnech totálně odkryl. A není to pěkný pohled.

Aktuální Nečasova servilita vůči hlavě státu (pan premiér se zalekl toho, že se do něj Klaus se svými posledními věrnými v ODS pustí) je více než trapná a škodí nejen jemu, ODS, vládě, ale už i naší zemi. Po jeho posledním "klausovském projevu" o dalajlámismu (proboha, to mu poradil někdo z Hradu?) a o "umělém a falešném" (opět, proboha!) adorování Pussy Riot zůstali stát s otevřenými ústy i naši (dnes už bývalí?) spojenci, kteří si dosud mysleli, že se u nás sice trochu krade, ale že alespoň ctíme nějaké zásady a podporujeme nějakou tu svobodu projevu ve světě.

Ne, pane premiére, ani "dalajlámismus" ani "pussyriotismus" českému exportu neškodí. Českému exportu škodí politici, kteří o exportu nic nevědí, protože se v životě nesnažili v evropské konkurenci nic exportovat. Škodí mu Klausismus, Nečasismus a Schwarzenbergismus - tři zahraniční politiky jedné země, jejíž "představitelé" se nedokážou dohodnout na pravidlech jedné zahraniční politiky. Tím, že nám otevřeně předvádíte, kam až jste schopen v servilitě vůči zakladateli vaší ODS zajít, se rozhodně zahraniční politika ani export České republiky nezlepší.

Děláte ostudu. V tom má pravdu Karel Schwarzenberg. Ten by se ale rozhodně neměl ohánět "odkazem Václava Havla", když jeho ministryně, o jejíž odborné kompetenci se zde snad ani není třeba vyjadřovat, aktuálně úspěšně przní jednu z nejdůležitějších, ne-li tu nejdůležitější kulturní instituci naší země.

Pro nás občany a daňové poplatníky tu každopádně ještě jedno poučení je. Kdo si myslel, že tu politici s kmotry všechno rozkradou, a tím škody, které na této zemi napáchají, skončí, tak se šeredně mýlil.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…