Bárta se vysmívá kampani: Mě raději nevolejte, pane kníže

16.01.2013 15:39

S blížícím se druhým kolem prezidentských voleb sílí i pokusy prezidentských kandidátů o získání co největšího počtu voličů. Karel Schwarzenberg a jeho tým oprašují starou (a nedobrou, jak podotýká poslanec za Věci veřejné Vít Bárta) telefonní kampaň.

Bárta se vysmívá kampani: Mě raději nevolejte, pane kníže
Foto: hns
Popisek: Sázka Bárty o oholenou hlavu

„Ušetřím štábu Schwarzenberga peníze za volání. Mně nevolejte,“ vzkazuje mu poslanec na svých stránkách.

Schwarzenberg tak už podle něj neváhá použít vše, co je v jeho silách, aby voliče od Miloše Zemana přetáhl. Bárta však v úspěch této metody nevěří. Připomíná rok 1998, kdy se telefonní automat snažil tvrdošíjně přemluvit voliče, aby svůj hlas věnovali ODS, tehdy vedené Václavem Klausem. Nebude to ale hlas knížete, který bude lidi lákat, této role se ujmou podporovatelé a VIP osobnosti.

Kalousek chce mít v čele ČNB svého muže

Bárta se ztotožňuje s názorem politologa Otta Eibla z Masarykovy univerzity, který tento postup považuje za stejně naivní, jako říkat škodovkáři, aby si koupil BMW.

Před volbou Schwarzenberga do čela státu varoval již Bárta několikrát, a to zejména kvůli „skutečnému pánu TOP 09“ Miroslavu Kalouskovi. „Kalousek se třese na dosazení svého muže do čela ČNB. Ne nadarmo je nezávislost ČNB na vládě jedním z elementárních principů fungující demokracie,“ podotýká. A volební tým Schwarzenberga může prý rovnou ušetřit peníze. Minimálně tím, že Bártovi volat nebudou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…