Berkův parťák si může užívat milionů. Soud mu po amnestii odblokoval majetek

12.05.2013 7:09

Olomoucký Vrchní soud nařídil odblokování majetku Vladislava Větrovce, který byl jedním z obžalovaných v kauze údajně zmanipulovaných konkurzů soudce Jiřího Berky. Jeho stíhání zastavila amnestie. Uvedla to v sobotu Česká televize a píše o tom i Aktuálně.cz. Větrovec tak opět může nakládat s nemovitostmi v hodnotě více než deset milionů korun.

Berkův parťák si může užívat milionů. Soud mu po amnestii odblokoval majetek
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Gang kolem bývalého ústeckého soudce Berky údajně deseti firmám způsobil škodu 264 milionů. Dalších 202 milionů se prý pachatelé pokusili z podniků odčerpat. Berka podle údajně pomocí zfalšovaných dokumentů poslal firmy do konkurzu. V případu figuroval i Větrovec. Soud ho v roce 2010 nepravomocně odsoudil na devět let. Aktuálně.cz píše, že Vrchní soud  kauzu loni vrátil k novému projednání a proces nyní zastavila lednová amnestie bývalého prezidenta Václava Klause.

Poškození se budou muset domáhat náhrady u soudů

Vladislav Větrovec se nyní může radovat z odblokování nemovitého majetku, který měl podle nepravomocného verdiktu propadnout ve prospěch poškozených. Ti se nyní budou muset domáhat náhrady u soudů.

Po amnestii by se mohl zřejmě odblokovat majetek obžalovaných i v dalších velkých kauzách. Aktuálně.cz spolu s ČT připomínají, že by se to mohlo týkat třeba případu H-Systému nebo investičního fondu Trend či bývalého předsedy fotbalového svazu Františka Chvalovského.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…