Bulvár prý nachytal Kalouska na záletech. A on nám k tomu něco řekl

21.11.2011 12:01

REVUE Deník Blesk líčí, kterak ministr financí Miroslav Kalousek byl na záletech. Fotograf zmiňovaného deníku totiž byl v patách ministrovi v pátek večer. A zastihl jej i v momentě, když vcházel do jednoho z domů na pražských Vinohradech, navíc s kyticí v ruce. Jenže problém je v tom, že Kalouska Blesk přímo na švestkách nenachytal, přestože jeho článek na titulní stránce má název „Kalousek byl na záletech.“ Sám ministr na honbu bulváru zareagoval slovy, v nichž nechybí nadsázka o možné korupci bulváru.

Bulvár prý nachytal Kalouska na záletech. A on nám k tomu něco řekl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

"Co dělal šéf české státní kasy poté, co se v pátek společně s dalšími představiteli státu konečně shodl na tom, že se stát přihlásí o 12 miliard korun z privatizace Mostecké uhelné společnosti zablokovaných na švýcarských účtech?," táže se hned na začátku svého dnešního článku deník Blesk.

„Reportéři Blesku mu byli v patách, když ministr financí s obří kyticí zamířil do luxusní rezidence na pražských Vinohradech. Za kým tam šel? To teď padesátiletý Kalousek nechce říct. Za manželkou zřejmě ne," líčí dále deník.

Blesk poté rozebral, co všechno v pátek ministra financí potkalo a co dělal, když opustil Úřad vlády. Například jel do jednoho z rádií, kde si vyřídil rozhovor. Na to pak vyrazil do pražských ulic. Jenže jeho řidič jej nezavezl do jeho pražského bytu a ani s ním nezamířil do jihočeské Bechyně, kde šéf státní kasy s rodinou žije.

„Vůz zaparkoval tak, aby nebylo na první pohled zřejmé, kam povedou jeho kroky. Ministr si vzal kytici, rozloučil se s řidičem, který odjel, a s úsměvem ve tváři se vydal k nedaleké luxusní rezidenci, odkud pak dlouhé hodiny nevycházel," napsal poté deník a zaspekuloval si, že Kalousek šel do inkriminovaného domu na zálety.

Nemá k tomu důkazy

Jenže právě to nemá deník potvrzené. Dá se to vyčíst z toho, že k článku neumístil fotografie, jež by zálety potvrdily a ani neví, do jakého bytu vlastně Kalousek šel. Je jeho obyvatelka vůbec žena, či slečna? To Blesk zřejmě také neví. Kdyby jeho fotograf Kalouska načapal takzvaně in flagranti, jistě by neváhal a nějaká pikantní fota dokládající jeho nevěru by s největší pravděpodobností použil.

Kalousek spekulace bulváru navíc přikrmil svou neochotou cokoliv vysvětlit. „Do toho nikomu nic není," napsal v SMS zprávě bulvárnímu deníku na otázku, co v domě dělal.

„Podle toho, jak se v pátek večer choval, je ale zřejmé, že za manželkou nebo za někým z rodiny nebyl. Pokud by tomu totiž tak bylo, nechal by se vysadit před rezidencí, šel by hlavním vchodem a nikoli garážemi a bezesporu by si sám i odemkl, což se v pátek nestalo. Namísto toho Kalousek před vstupem krátce zatelefonoval a teprve poté byl vpuštěn do domu. Ministře Kalousku, skrýváte v rezidenci milenku?" zakončuje odsudek ministra financí Blesk.

Je český bulvár zkorumpovatelný?

ParlamentníListy.cz oslovily i samotného ministra financí Kalouska. "Kdybych si měl myslet, že je v tom něco víc, než honba za senzací, pak bych si musel myslet, že český bulvár je zkorumpovatelný od mých politických soupeřů. A to já si o tak čestné bytosti, jako je český bulvární novinář, myslet nemohu," odvětil pak Kalousek na otázku, zda si myslí, že je v článku něco víc než honba za senzací.

Jak se ale na článek dívají samotní kolegové ministra financí, tedy členové strany TOP 09?  Poslanec František Laudát o článku Blesku ví, ale podle něj přílišnou vypovídací hodgarfnotu „o něčem" nemá.

Laudát: Asi jim už dochází šťáva na Bartošové

„Blesk je bulvár, který se tím živí. Možná, že už přišli na to, že jim trochu dochází šťáva v těch Bartošových a podobně, takže spustí pak něco jiného, nějakou konstrukci a výsledkem je tohle," řekl Laudát ParlamentnímListům.cz. „Nejenom novináři sledují politiky na každém kroku. Že by mně to nějak překvapilo, tak to ne," sdělil dále Laudát k článku.

Na otázku, zda někdo mohl Blesku dát informaci, že Kalousek má milenku, se pak Laudát pousmál. „Vím jen, že ODS na tohle téma kdysi spekulovala," odvětil k tomu.

I jeho prý kdysi určitý vysoký činitel jedné z pražských firem nekale nařknul, i když to v jeho případě byla epizoda spíše hodná pousmání.

„Kdysi o mne řekli, že jsem již dva měsíce ženatý. Akorát tady je taková drobnost, že o tom nevím. Pouští drby, šmírují, i to je realita. Mne to ale nevzrušuje, já nemám rodinu. Tím jsem do jisté míry chráněný. Ale spíš takové řeči vadí mým přátelům a kamarádům. Co se týká mne, tak vím, že to šlo ze zákulisí pražské politiky, pražské ODS," podotkl.

„Já jsem totiž zažil šmírování v době války uvnitř pražské ODS. Bylo to docela okaté, jedna firma se mi dokonce přiznala, že dostala peníze na to, aby na mne něco našli. Mě to ale nevzrušuje, ono to není jenom v české politice, ale rozmohlo se to i všude na západě," dodal Laudát.

Gazdík: Teď budu mít strach jít někam s kytkou

 „Teď budu mít strach někde být s kyticí v ruce, abych nebyl osočen z nevěry," zasmál se článku napřed předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík.

„No, jestli je důkazem záletu kytice v ruce, no tak to už nevím, co všechno bych musel páchat. Já bych ale nerad hodnotil jakékoliv médium, ale ten důkaz nepovažuji za relevantní. Když někdo jde do nějakého bytu s kyticí, tak to ještě neznamená, že byl na nějakých záletech," dodal Gazdík  a víc se k článku nechtěl vyjadřovat.

Mediální odborník Karel Hvížďala, jenž se dlouhodobě bulvárem zabývá, pak článek také zkritizoval.

„Je vidět, že nemají nic lepšího na práci. Tohle je v podstatě blbost," zděsil se Hvížďala. „S kytkou přece můžu jít za maminkou, za tetičkou, či dokonce za strýčkem. Ta kytka je nulový důkaz čehokoliv. K tomu nemá cenu se vyjadřovat. Je to článek z nouze. Z  té informační nouze se bulvár soustřeďuje na nejvíc nasvícené osoby. A v době finanční krize a úspor je Kalousek samozřejmě nasvícen hodně. Je to umělá konstrukce. Tečka. K tomu není co dál říct," dodal Hvížďala.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…