Česku válka prý nehrozí. Už probíhá. Na vině jsou údajně Lessy a Kalousek

20.07.2012 20:46

Hrozba politologa Rudolfa Kučery, že v Česku se kvůli tomu, že ve svých funkcích zůstanou jak ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), tak policejní prezident Petr Lessy, se prý naplňuje. Poslanec Stanislav Huml (za ČSSD) tvrdí, že válka v ČR už začala.

Česku válka prý nehrozí. Už probíhá. Na vině jsou údajně Lessy a Kalousek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Policejní prezident Petr Lessy

Ač spor mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) a policejním prezidentem Petrem Lessym na povrchu utichl a oba se zuby nehty drží svých funkcí, v pozadí prý bují konflikt daleko větší. Soudí tak alespoň politolog Rudolf Kučera.

"Kalousek i Lessy zůstanou tam, kde jsou, bude válka, státní správa se začne rozkládat," řekl ParlamentnímListům.cz odborník s tím, že kdyby padl Kalousek, padla by i vláda. TOP 09 totiž podmínila své působení v kabinetu setrváním Miroslava Kalouska ve funkci. Lessy se zase těší významné podpoře Hradu, a je de facto neodvolatelný, podotkl Kučera.

Huml: Válka nehrozí. Už totiž probíhá

Z řad politiků se v souvislosti s hrozbou války ozývají rozporuplné reakce. Podle bývalého policisty a poslance Stanislava Humla už konflikt probíhá. Na dotaz, zda se obává v souvislosti se setrváním Lessyho a Kalouska ve funkcích "rozpoutání válečného konfliktu", pro ParlamentníListy.cz uvedl: "Neobávám. Už probíhá a může přinést jen pozitivní výsledky."

Státní správa? Anarchie

Komunista Jan Klán válečné obavy sice mírní, z rozpadu státní správy nicméně obavy má.  "Války se neobávám, ale rozpadu státní správy ano, což by spíše vedlo k anarchii. Také si myslím, že oba zůstanou ve svých funkcích," uvedl k budoucnosti policejního šéfa i pána státní kasy Klán.

Byl politolog střízlivý?

To zástupce pravice, poslanec za TOP 09 Stanislav Polčák, zásadně nesouhlasí. "Pan Kučera to psal střízliv?" otázal se na dotaz, zda má stejný názor jako politolog.

Sociální demokrat Antonín Seďa naopak redakci připomněl, že rozpad státní správy už dávno probíhá, a to již od roku 2006, neboť právě tuto "agendu" má pravicová vláda ve svém programu.  "Já se spíše obávám rostoucí nedůvěry vůči politikům a demokratickému systému v zemi," uvedl poslanec.

Policejní prezident a šéf financí se rozhádali kvůli údajným telefonátům týkajícím se nákupů policejních vozů. Podle Kalouska policejní prezident Petr Lessy lhal, když tvrdil, že nežádal  o peníze na policejní vozy Volkswagen Passat. Vlastní prý čtyři dokumenty, jež tvrdí opak. Sněmovní bezpečnostní výbor Kalouska vyzval k rezignaci, podle poslanců vyvájel nátlak na policii v souvislosti s vyšetřováním údajně předražených leteadel CASA.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…