Co Bursík, na jak dlouho půjde sedět? Ostrý doktor Macek

30.01.2012 20:41

Bývalý poslanec ČSSD Petr Wolf dostal pětiletý trest za zneužití jedenáctimilionové státní dotace. Vrátit musel jen milion korun.

Co Bursík, na jak dlouho půjde sedět? Ostrý doktor Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

"Velmi by mne zajímalo, kolik obdobných trestů by muselo padnout, kdyby se policejně přezkoumaly všechny obdobné dotace," zamýšlí se někdejší aktivní politik ODS Miroslav Macek. "A dále by mne velice zajímalo, kolik let dostane exministr životního prostředí Bursík, který přikázal svému podřízenému, šéfovi odboru auditu Červenkovi, aby Wolfovi vrácení podvodně získaných dotací prominul."

Martin Bursík zřejmě Wolfovi deset milionů korun nechal za to, že podpořil vládu Mirka Topolánka. Dále Macek cituje poznámku jednoho ze svých čtenářů. Ten se totiž podivil, že se Wolf proti trestu odvolal. "Nechápu," napsal čtenář. "Po zaplacení pokuty jeden milion Kč stále zbývá deset milionů, které navíc nemusí vracet, protože mu je Topolánkova vláda odpustila. I kdybych já obdobně seděl na své pracovní židli pět let, přesto si nevysedím ani desetinu této sumy. Mohl by mi pan Wolf poradit, jak se nechat zavřít s výdělkem dva miliony ročně?"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…