Co si to dovolujete. Jako za komunistů, startuje poslanec ODS na Hegera

07.09.2012 7:29

Předseda správní rady VZP a poslanec Marek Šnajdr (ODS) dal podle Lidových novin ministrovi zdravotnictví najevo, že si svým angažmá v kauze IZIP příliš vyskakuje. Šnajdrovi se sice podané trestní oznámení nezamlouvá, ale údajný nátlak na ministra důsledně popírá. Jde prý o škvár, který má odlákat pozornost od zásadní debaty o DPH.

Co si to dovolujete. Jako za komunistů, startuje poslanec ODS na Hegera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) sice prohlašuje, že boj o DPH nijak nesouvisí s kauzou elektronických zdravotních knížek IZIP, ale jeho stranický kolega a ministr zdravotnictví Leoš Heger vidí situaci jinak. Předseda správní rady VZP Marek Šnajdr mu prý dal najevo, že si podáním trestního oznámení v kauze IZIP dovolil až příliš. Šnajdr však podobné nařčení důrazně odmítá a hovoří o boji s vnitrostranickými nepřáteli z dob minulého režimu. Informují  o tom dnešní Lidové noviny (LN).

Přestaňte šířit pomluvy a naslouchejte voličům

„Připomíná to boj s vnitřním nepřítelem za minulého režimu. Místo argumentů a čísel se hledá škvár, jak dotyčného znevěrohodnit,“ reaguje Šnajdr. Připouští ale, že trestní oznámení kvůli IZIP se mu nezamlouvá. „Nepůsobí důvěryhodným dojmem, když ministr pouští informace v době, kdy kontrola probíhá,“ dodává Šnajdr.

Členem Správní rady VZP je i člením představitel rebelujících poslanců ODS Petr Tluchoř, který dokonce vyzval premiéra Petra Nečase (ODS), aby zanechal estébáckých praktik a raději naslouchal voličům.

„Očekávám od premiéra, že místo šíření pomluv začne s vlastními poslanci jednat. Nenecháme se zastrašit, dál budeme prosazovat změnu balíčku, aby respektoval program ODS a zájmy voličů,“ říká.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…