Čtěte více o přepadení Jiřího Paroubka

19.04.2012 9:45

Předsedu národních socialistů Jiřího Paroubka napadl v blízkosti sněmovny neznámý muž a udeřil ho do obličeje. Zároveň si celou akci natáčel útočníkův komplic. I proto je šéf NS-LEV 21 přesvědčený, že šlo o předem připravený útok, který má souvislost s politikou.

Čtěte více o přepadení Jiřího Paroubka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

V blízkosti sněmovny byl ve středu vpodvečer napaden úderem do obličeje předseda národních socialistů Jiří Paroubek. Útok zjevně opilého muže vyšší postavy přišel ve chvíli, kdy se poslanec věnoval rozhovoru s americkými turistkami, kterým vysvětloval cestu k Pražskému hradu. Celou akci si od začátku natáčel útočníkův komplic.

„Jsem v pořádku, žádné lékařské ošetření jsem nevyhledal,“ říká pro ParlamentníListy.cz předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek, jenž po útoku dál pokračoval ve svém původním programu. „Nahlásil jsem to na policii a bude podáno trestní oznámení. Protože si to komplic nahrával, tak se to video  určitě někde objeví a pak by pro policii nemělo být problémem útočníka najít,“ myslí si Paroubek.

Bylo by to příliš náhod najednou

Podle předsedy národních socialistů byla akce evidentně připravena a nemohlo jít o náhodu. „Já se v těchto dnech v okolí sněmovny nepohybuju, to byla úplná náhoda, že jsem šel kolem. A že by mě někdo zcela náhodou potkal a jeho komplic měl s sebou zcela náhodou kameru a nahrával si to, to je moc náhod najednou,“ uvažuje nad okolnostmi útoku Jiří Paroubek.

Na internetu se objevují videa, kdy se útočníci domluví a někoho jen tak „pro zábavu“ napadnou a jeden z nich to nahrává. Pak se na webu nahrávkou „chlubí“ nejen svým známým. „Ti lidé se na to evidentně připravili. Tak, jak si ty věci z posledních dnů promítám, si myslím, že ten útok souvisí s politikou,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Jiří Paroubek.

Expremiér tepe vládu i pod hlavičkou NS-LEV 21

Bývalý předseda vlády i sociální demokracie po volbách v roce 2010 odstoupil z čela ČSSD, protože její volební výsledek jí navzdory vítězství neumožňoval sestavit vládní koalici. S novým vedením strany ale nenašel společnou řeč, řady ČSSD opustil a stal se předsedou NS-LEV 21. Ve sněmovně se nadále ostře vymezuje proti politice trojkoalice.

Podobné fyzické útoky podle něj souvisí s tím, jak o něm média dlouhodobě informují. Nemilosrdné kampani byl vystaven nejen jako premiér před volbami v roce 2006, ale především jako opoziční předák před těmi následujícími. Promítlo se to i do atmosféry ve společnosti a na předvolebních mítincích ČSSD na něj létala na mnoha místech vajíčka.

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles=&

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…