Dan Landa perlí: Ať boháči dají peníze. Martin Barták je statečný trpaslík

29.11.2012 10:02

Zavedení volebního systému podle návrhu podnikatele Karla Janečka je podle zpěváka Daniela Landy alias Žita 44 jedním z řešení, jak se dostat ze současného společenského marasmu. Sám sebe nepovažuje čerstvý držitel bronzu z ankety Český slavík za vůdce ani politika, na rozvoji této země se chce podílet za vlastní peníze a vyzývá k tomu i další boháče.

Dan Landa perlí: Ať boháči dají peníze. Martin Barták je statečný trpaslík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

Kromě půldruhého milionu diváků, kteří sledovali sobotní vyhlášení ankety Český slavík, si spousta dalších dohledala projev třetího nejoblíbenějšího zpěváka Daniela Landy. „To je ta politická situace, to mě nas*alo. Celý to tady. Ty zlodějové, jak se nám smějí do ksichtu,“ prohlásil v přímém přenosu teď už Žito 44 a velebil podnikatele Karla Janečka jinak také tvůrce projektu Pozitivní evoluce a zakladatele Nadačního fondu proti korupci.

Daniel Landa potvrdil na chatu deníku Blesk, že sám do politiky vstupovat nehodlá. „Kašlu na rozdělovače daní, politiky a tyhle prezidenty kandidáty. Za vlastní prachy se chci podílet na rozvoji této země a volám k tomu další boháče a schopné lidi a mozky. A našel už jsem jich celou řadu. Opakuju – za vlastní prachy, ne z daní. Jsem aktivní a kreativní občan, chci pomáhat budovat. Nejsem vůdce nebo politik,“ vysvětlil zpěvák v jedné z odpovědí.

Janečkův nový volební systém a jeho projekt Pozitivní evoluce

Některé z nich se točily kolem podnikatele Karla Janečka, jehož Daniel Landa ve zmíněném projevu označil za krále králů. Právě na něj se odvolával po dotazu, jak vyřešit situaci, kdy se část politické reprezentace nechává ovládat zákulisními hráči. „Janečkův volební systém nabízí nějaké řešení,“ připomněl návrh, podle něhož by se poslanci volili přímo podobně jako senátoři.

Žádnému politickému uskupení v České republice nevěří a řešení, jak změnit nynější stav ve společnosti, hledá mimo politiku. „Ale jde to velmi ovlivnit, jak třeba říká Karel Janeček a jeho projekt Pozitivní evoluce. Teď se snažíme spojit síly s celou řadou pozitivních a tvůrčích lidí. Nemusíme jen čumět jak nás berou u držky,“ neobjasnil ale příliš, jak nějaké změny dosáhnout.

Martin Barták je statečný trpaslík, ne zloděj smějící se nám do ksichtu

Nic změnit podle zpěváka nemohou protesty v ulicích včetně stotisícového shromáždění na pražském Václavském náměstí. „Sto tisíc v ulicích vůbec nic neřeší. Je třeba rozum a um. A jednotu a synergii. A vizi,“ přesvědčoval diskutující na chatu deníku Blesk. Zastal se i svého přítele, bývalého ministra obrany Martina Bartáka, spojovaného s několika kauzami v rezortu. „Toho za zloděje, který se nám směje do ksichtu, nepovažuju. Je to statečný trpaslík,“ uvedl Daniel Landa.

Ohradil se také proti mediálním spekulacím, že se celou jeho tvorbou line skrytá nacistická symbolika. „Odkazuju k dávným kořenům. Nacismus stojí v přímém rozporu s mými základními hodnotami. Nevím, proč se tu tak lže. Asi jsem nepohodlný. Nestačí co říkám? Podle sebe soudí mne... a pak to máte těžké. Škoda, že nejsem nácek. Zahajloval bych klidně, abyste viděl, že se nepřetvařuju,“ odpověděl jednomu z čtenářů.

Dva z pěti televizních diváků sledovali Českého slavíka s Landou

Sobotní slavnostní vyhlašování ankety Český slavík, které vzbudilo o Danielu Landu tak obrovský mediální zájem sledovalo podle dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., na TV Nova 1,49 milionu diváků při podílu na sledovanosti 39,77.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…