David Ondráčka: Jsem dostatečně zralý, abych vnitro ustál

24.11.2013 14:52

Jméno ředitele české Transparency International Davida Ondráčky zaznělo v souvislosti s jednáním o sestavení vlády. Babišovo hnutí ANO, konkrétně sám předseda, jej zmínilo coby pretendenta o vedení Ministerstva vnitra.

David Ondráčka: Jsem dostatečně zralý, abych vnitro ustál
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Šéf Transparency International David Ondráčka v pořadu Hyde Park

„Cítím se dostatečně zralý na to, abych to ustál. A abych nehrál vedlejší roli. Je jasné, že to bude opravdu velmi obtížné, ale já se tu 12 let pohybuji v blízkosti politiky. Funguji de facto jako veřejný lobbista za celou řadu věcí. Vím, jak jednat s úředníky i politiky. Troufnu si říct, že na to připraven jsem,“ uvedl sám ředitel Ondráčka k tomu, zda se coby ředitel nevládní organizace cítí dostatečně silný na účast ve vládě země.

Otázkou ovšem je, zda vůbec ve vládě zasedne. Pro KDU-ČSL „jsou personální otázky teď předčasné“. A navíc – jistá zatím není ani samotná koalice. O možné Ondráčkově vládním angažmá přinesl výňatky z rozhovoru pro zítřejší Lidové noviny internetový deník Lidovky.

O možné nominaci na vedení resortu vnitřních záležitostí a bezpečnostních sborů byl David Ondráčka osloven již před několika týdny. „Bylo to teď po volbách. Přesné datum vám neřeknu, ale bylo to v povolební době. Řekl jsem, že jsem do toho připraven jít za podmínky, že pro to bude podpora ze všech tří koaličních stran. A že se věcně shodneme, co je v rámci tohoto resortu nutné udělat,“ uvedl v rozhovoru. Upřesnil, že jej oslovilo jen samotné Babišovo hnutí.

Není divu. S Andrejem Babišem se zjevně shodne na politických prioritách. „Nejdůležitější je reforma státní správy přijetím služebního zákona se vším, co s ním souvisí. To je těžký a dlouhodobější úkol,“ sdělil hlavní představu svého úkolu na vnitru David Ondráčka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…