Dienstbiera prý nezvolili kvůli Zemanovi. Ale aspoň se může podívat do zrcadla

16.03.2013 12:41

Odmítavé stanovisko k Miloši Zemanovi, to je podle Jiřího Dienstbiera důvod, proč neobhájil post místopředsedy ČSSD. Od začátku ale prý věděl, že tento jeho postoj s sebou nese určitá rizika.

Dienstbiera prý nezvolili kvůli Zemanovi. Ale aspoň se může podívat do zrcadla
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Nezvolený Jiří Dienstbier na 37. sjezdu ČSSD

„Věděl jsem dopředu, že jsou tady z mého hlediska rizikové momenty. Třeba jedním z nich byl můj postoj v druhém kole prezidentské volby. A já si mnohem víc cením toho, abych se sám na sebe mohl ráno podívat do zrcadla - takže když dlouhodobě prosazuji určité hodnoty, neotočím z hodiny na hodinu jenom proto, že by to mělo být výhodné,“ uvedl po sjezdu ČSSD Jiří Dienstbier pro Aktuálně.cz.

"Já jsem věděl od prvního okamžiku, že ten můj postoj s sebou nese určité riziko, to bylo evidentní. Ale nehodlám na něm měnit nic dodnes," dodal.

„Je to z mého hlediska ztracená příležitost navázat na prezidentskou volbu, kdy jsem se snažil oslovit i lidi, kteří třeba nebyli tradičními voliči sociální demokracie, a trošku sociální demokracii přiblížit dlouhodobě úspěšným standardním sociálnědemokratickým stranám v západní Evropě, které právě jsou schopny získávat podporu mladých lidí, městského liberálního elektorátu, vědců, inteligence, lidí, pro které je kultura důležitý pojem,“ lituje Dienstbier.

Současné vedení ale prý bude schopné řídit ČSSD, jen některé pohledy podle něj budou méně zastoupeny. Kuloáry kolují teorie, že Dienstbier bude kandidovat na předsedu výkonného výboru fotbalové asociace. To však on sám odmítá jako nesmysl. „Mně to z fotbalového prostředí nikdo ani nenabízel. A já jsem o tom ani nijak neuvažoval,“ říká senátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…