Dobeš povede hnutí Pro sport a zdraví. Byl jediným kandidátem

25.05.2013 13:45

Předsedou hnutí Pro sport a zdraví se stal bývalý ministr školství Josef Dobeš. Na dnešním ustavujícím sněmu hnutí získal 112 hlasů ze 117, byl jediným kandidátem na funkci předsedy.

Dobeš povede hnutí Pro sport a zdraví. Byl jediným kandidátem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Josef Dobeš sport vnímá prý jako zásadní hodnotu nejen pro aktivní sportovce, ale i pro řadu seniorů či rodiny s dětmi. Chce proto usilovat o uznání sportu za veřejně prospěšnou činnost, jeho větší finanční podporu a také lepší systém výchovy mladých talentů.

"Podporu, kterou jsem dostal, vnímám jako silnou a děkuji za ni. K mým konkrétním cílům v oblasti legislativy patří prosazení zákona o dobrovolnictví a komplexního zákona o sportu. Myslím ale, že je to téma spíše budoucí Poslanecké sněmovny, a to i vzhledem k tomu, že současná vláda hodlá jen dožít," řekl Dobeš na dotaz, zda jeho plány podporují kolegové poslanci.

Odpoledne se na sněmu uskuteční volby šesti místopředsedů hnutí. Za bývalé vrcholové sportovce kandiduje krasobruslař René Novotný a gymnastka Věra Černá. Místopředsedou se chce stát také volejbalový trenér Lubomír Vašina, bývalý liberecký hejtman Stanislav Eichler či někdejší provozní ředitel České televize Vladimír Karmazín.

Na sněmu v hotelu v pražském Chodově se objevily i další známé osobnosti, například předseda České unie sportu Miroslav Jansta či bývalá sjezdařka Olga Křížová-Charvátová. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan, čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…