Havířovský primátor přiznal obavy, zda budou splnitelné sliby ČSSD. Háčkem může být koalice s lidovci

01.02.2014 22:20

ROZHOVOR Zdeněk Osmanczyk (ČSSD) se nedomnívá, že v rámci koalice splní strana sliby, které dala občanům. Proč? Letošní rok je supervolební a pro úspěch v podzimních komunálních volbách je podle jeho názoru nutné vyhodnotit volby parlamentní, což se doposud nestalo a členská základna na to čeká. Svěřil se nám ale i se svými osobními prioritami pro letošní rok a řeč byla také o vybudování dopravního terminálu ve městě. A nejen o tom.

Havířovský primátor přiznal obavy, zda budou splnitelné sliby ČSSD. Háčkem může být koalice s lidovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk

Pane primátore, na podzim jste neúspěšně kandidoval do sněmovny. Byl pro vás výsledek velkým zklamáním? Čím si vysvětlujete, že ČSSD, stejně jako ODS, skončila s nejhorším volebním výsledkem v historii voleb do sněmovny České republiky?

Výsledek voleb do sněmovny pro mě osobně zklamáním nebyl. Mých preferenčních 4991 hlasů v Havířově je potvrzením toho, že místní organizace ČSSD má významnou podporu obyvatel našeho města. Zklamáním je pro mne malá volební účast, a tím i propásnutá šance změnit poměry ve společnosti. Příčin, proč byl takový volební výsledek ČSSD, je několik. Od sestavení kandidátek, nejednotnosti vedení ČSSD, způsobu volební kampaně, po absenci některých palčivých témat ve volebním programu, nedostatečná komunikace se starosty a primátory a mnohdy i obava pojmenovat problémy pravým jménem. Pro úspěch v podzimních komunálních volbách je nutné volby parlamentní vyhodnotit, což se doposud nestalo a členská základna na to čeká.

Nejde opomenout ani rozkol uvnitř strany, a to nejen na celostátní úrovni, ale i uvnitř moravskoslezské sociální demokracie. Čím to je, že byly tzv. vypjaté vztahy a domníváte se, že je krize již zažehnána? Neobáváte se, že se může situace v nějaké podobě opakovat? Přeci jen je letošní rok supervolební.

Rozkol v moravskoslezské sociální demokracii až tak nevidím, je to nejednotnost především ostravské organizace. Kladu si otázku, proč se situace neřešila před téměř dvěma lety, kdy se už o ní vědělo. A krize vrcholí v těchto dnech, kdy byl z řad MO ČSSD v Ostravě vyloučen současný ostravský primátor. Rád bych věřil, že na celostátní úrovni byly vztahy urovnány, ale scházejí nám členům místních organizací informace o tom, jak. Odstoupení z funkcí je jedna věc a nastavení mechanismů komunikace a řízení druhá stránka.

Prezident Zeman ve středu jmenoval novu vládu. Podporujete vy osobně koalici ČSSD, ANO a KDU-ČSL? Nemyslíte si, že podnikatel Andrej Babiš dokáže brzdit sociálně demokratické hospodářské plány, jak tvrdí někteří komentátoři?

Nemyslím si, že v rámci této koalice splníme sliby, které jsme dali občanům této země v předvolební kampani. Ale podle volebního výsledku koalice s hnutím ANO je východiskem. Problém vidím v KDU-ČSL. Andrej Babiš má jednu výhodu - jako jeden z mála politiků umí promluvit k občanům. A ti chtějí slyšet zcela srozumitelně to, co je trápí, a to on umí. Druhá věc je, zda jemu a jeho kolegům postačí rok na učení a osvojení si základních parametrů řízení jednotlivých ministerstev a zmapování situace hospodářského zdraví naší země.

Jestliže pomineme otázku znečistěného ovzduší, o níž jsme spolu již hovořili, co vnímáte jako zásadní věc, kterou by se měla nová vláda zabývat?

Nastartování ekonomiky bylo mělo přinést i zvýšení zaměstnanosti, a to je, myslím, základní priorita. Ovšem otázka bezpečnosti ve městech a obcích, zneužívání štědrého systému sociálních dávek, to jsou další žhavá témata. Sociální situace obyvatel se nezlepšuje, roste byrokracie a pod záminkou boje proti korupci se přijímají zákony, jež situaci neřeší.  Pokud se nezvýší kompetence obcí a měst a nezmění zásady rozdělování finančních prostředků, nepohneme se z místa. A kompetence se musí přehodnotit především mezi jednotlivými ministerstvy. Pokud bude přetrvávat chaos nahoře, co můžeme očekávat dole?

Letošní rok je supervolební. Čekáte od toho nějakou pozitivní změnu? A budete vy osobně kandidovat?

Vzhledem k situaci, která ve společnosti přetrvává, a vzhledem k malému zájmu občanů přijít k volbám vyjádřit svůj názor, neočekávám nějakou zásadní změnu. Věřím, že v komunálních volbách budou voliči hodnotit plnění volebního programu té či oné strany a budou hodnotit odvedenou práci. Zda budu kandidovat? O tom rozhodne členská základna a především můj zdravotní stav. Mojí prioritou je rodina a město Havířov.

Jaké jsou vaše priority do konce volebního období?

Sdělili jsme je lidem v roce 2010 a zůstaly nezměněny. Plnit sliby a předsevzetí se nám daří. Takže především dokončit rozpracované projekty, nadále řešit bezpečnost ve městě, řešit situaci kolem ubytoven a hlavně hledat investory do připravovaného průmyslového areálu bývalého Dolu Dukla s cílem vytvořit co nejvíce pracovních míst.

Aktuálním tématem ve městě jsou problémy v oblasti bytové politiky. Jaké opatření tam plánujete a jak to vypadá s vašimi iniciativami v tomto směru? Konkrétně mám na mysli připravované změny zásad pro přidělování bytů města nebo úprava výše poplatků za zábor veřejného prostranství v případě revitalizací bytových domů. 

Havířov má ve svém vlastnictví přes 7700 bytů. Nově přijaté zásady pro jejich přidělování mají zabránit tomu, aby ve městě žili lidé, kteří nerespektují zásady slušného soužití. Není přijatelné, aby se nám uvolňovaly byty v revitalizované a nově vybudované lokalitě města. Není možné a akceptovatelné, aby jakákoliv minorita vnucovala svůj styl života majoritě. Chraňme si své hodnoty a občanskou hrdost.

Více jak dvouletý boj havířovského sdružení Důl architektury za zachování unikátní nádražní budovy v Havířově byl ukončen koncem roku, kdy Dozorčí rada Českých drah na svém zasedání odsouhlasila odstoupení od smlouvy na realizaci projektu „Dopravní terminál města Havířov", který spočíval v demolici stávající výpravní budovy. Město již v minulosti avizovalo, že bude žádat úhradu nákladů ve výši 3,5 milionu korun. Je tím ale pro vás spor ukončen? A jak osobně rozhodnutí hodnotíte? Přeci jen magistrát věnoval projektu nejen finance, ale i čas.

Vybudování dopravního terminálu v Havířově není uzavřená věc. Smluvní vztahy s ČD nebyly vypovězeny. Připomínám, že se záměrem zbourat stávající budovu nádraží přišly České dráhy a my jsme to respektovali, protože toto rozhodnutí má svou logiku a důvody. Společný projekt stále žije. Jedinou překážkou byl bývalý ministr dopravy Žák. Je s podivem, že projekt v nedalekém Třinci se realizuje. Byla to jen osobní záležitost dotyčného bývalého ministra. Názory na věc všech ostatních zainteresovaných jsou jiné. Se jmenováním nového pana ministra věřím, že bude pozitivně reagovat na situaci, kterou pan Žák způsobil svým neodborným a neekonomickým postojem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Synková

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…