Hlášená bomba pod autem Zemanova švagra: Prý bojoval proti hracím automatům

20.05.2013 11:26

Kdo v Česku věděl, že má prezident Miloš Zeman švagra, tedy že má jeho žena – první dáma Ivana bratra? Málokdo. A kdo věděl, že žije ve Vimperku na Šumavě, je zastupitelem a radním a bojuje proti hazardu? Téměř nikdo! Od nedělního večera je jedním z „nejslavnějších“ lidí v Česku, a to jen díky anonymu o uložené bombě v jeho vozidle.

Hlášená bomba pod autem Zemanova švagra: Prý bojoval proti hracím automatům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anonym prý poslal přímo Petru Bednarčíkovi (ČSSD) na mobil zprávu, že v jeho autě je bomba. Bednarčík měl okamžitě informovat policii. Ta na místo přijela, stejně jako pyrotechnici. Tři hodiny prohledávali dva vozy, které zastupitel a radní vlastní, naštěstí bezvýsledně.

Předtím ještě policisté a hasiči evakuovali 200 lidí z okolních domů. Ti tři hodiny strávili venku.

„Pod vozidly nebylo výbušné zařízení nalezeno. Po pachateli, který anonym zaslal, pátráme. Nyní věc budeme vyšetřovat jako nebezpečné vyhrožování,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

Proč by měl někdo výbušninu pod vozidlo nastražit, není jasné. Jde ale zřejmě o politické aktivity Petra Bednarčíka. Ten totiž podle lidí i svých kolegů z Vimperku jako zastupitel velmi hlasitě bojoval proti hazardu ve městě. Byl pro zrušení výherních automatů na území Vimperku. Je tedy možné, že právě někdo, komu vadí, že přijde o zisk, se snaží takto politika vydírat.

I když policie nechce nic k Bednarčíkovi a případu říct, objevily se informace, že policisté neberou situaci vůbec na lehkou váhu.

„Pravděpodobně budou prezidentova bratra hlídat. Dostane krátkodobou ochranu. Je to ale zatím tajné,“ prozradil pro ParlamentníListy.cz jeden z policistů.

Sám Bednarčík se k věci odmítl vyjádřit s tím, že vše nechává na policii, aby to důkladně vyšetřila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…