Hloupé matky rodí parazity, napsal Okamura. A ozvala se pravá ruka Peake

10.04.2013 11:50

Senátor Tomio Okamura v minulém týdnu zaujal svým blogovým příspěvkem, ve kterém se rozepsal o lidech, kteří od společnosti jen čerpají různé dávky a příspěvky a nic jí nepřinášejí. Vyjádřil ostrý názor, že takovým lidem jejich stav víceméně vyhovuje a učí v něm žít i své děti. Ty jsou mimochodem také vítaným zdrojem příjmu - na každé se dají čerpat příspěvky.

Hloupé matky rodí parazity, napsal Okamura. A ozvala se pravá ruka Peake
Foto: LIDEM
Popisek: Dagmar Navrátilová

„Lenost už není ostuda,“ rozčiluje se Okamura, který k tomu uvedl, že sám pracuje šestnáct hodin denně, aby se mohl starat sám o sebe a od nikoho nic nechtít. Jenže pak jsou tu lidé, kteří po ničem takovém netouží a naopak se snaží optimalizovat svůj příjem z veřejné podpory.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Typickým příkladem je podle něj podpora matek s dětmi. Původně dobrá myšlenka, která se však zvrhla v produkování potomků „na zisk“. „Vede k tomu, že matky, které by jinak děti neměly, rodí stále dokola a berou děti jako výdělečný byznys. Nejvíce ovšem rodí matky s nízkým intelektem, bez pracovních návyků a přivádí na svět a vychovávají další generaci parazitů,“ píše senátor. Následně se omlouvá za označení „parazité“, ale jiné pojmenování pro ty, kteří jen cíleně využívají systém a nic mu nedávají, prý nedokáže najít.

„Solidarita je nutná, ale má své meze - platí jednoznačně pravidlo, že bez práce nejsou koláče a pokud je rozdávám zadarmo, musím se připravit na to, že jednou dojde mouka i na obyčejný chleba,“ uzavírá Okamura.

Na jeho slova v tiskovém prohlášení rozhořčeně zareagovala místopředsedkyně strany LIDEM Dagmar Navrátilová. Tu pobouřila slova o parazitech, kteří záměrně využívají sociální systém, protože nechtějí pracovat. Je to podle ní hrubá urážka všech, kteří se skutečně snaží si práci najít, ale nedaří se jim to.

„Dvacetiletí absolventi některých škol či učni mnohdy opravdu marně hledají práci,“ připomíná Okamurovi poslankyně. A přesto se tito lidé například o Okamurovi nevyjadřují tak sprostě jako on o nich, ačkoliv by k tomu mohli mít důvod. „Neobviňují senátora Okamuru z toho, že jeho volební sliby byly jen mlácením prázdné slámy,“ připomíná místopředsedkyně LIDEM.

Bylo by prý velmi zajímavé zeptat se na tento Okamurův názor těch lidí ze Zlínska, kteří ve svém zoufalství dali hlas právě Okamurovi, neboť věřili, že jim pomůže. Navrátilová však věří, že podruhé už česko-japonský podnikatel jejich hlas nedostane.    

Co přesně napsala poslankyně Navrátilová:

Jak chutná moc – kniha, kterou by si měl Okamura přečíst
„Senátor Okamura napadl "hloupé matky, které rodí parazity". Jeho "vytříbený“ slovník už není ani
překvapující. Dalo by se říct, že Okamura patrně opustil své zdánlivě dobré vychování a začíná
urážet všechny, kteří se mu nelíbí, dostatečně se neklaní a neakceptují jeho názory. Dvacetiletí
absolventi některých škol či učni mnohdy opravdu marně hledají práci, a přesto neobviňují senátora
Okamuru z toho, že jeho volební sliby byly jen mlácením prázdné slámy. Možná by bylo dobré
zeptat se matky tohoto rádoby ambiciózního muže, jaký má názor na svého syna. Nebo se zeptat
těch, kteří mu ve volbách dali svůj hlas. Věřím však, že tak již nikdy příště neučiní.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…