Idiote, vysmál se Dan Landa na TV Nova muži, který na něj dal udání

08.12.2012 7:29

Zpěvák Daniel Landa na slavnostním večeru oznámil svůj přerod v kouzelníka Žita44 a nevybíravými slovy se vyjádřil o stavu společnosti v této zemi.Jeho proslov se ale stal pověstnou poslední kapkou pro někdejšího soudce a senátora Jiřího Vyvadila, který se rozhodl podat na Landu trestní oznámení pro výtržnictví. Oba muži se pak utkali v pátečních Televizních novinách televize Nova, kde se Landa právníkovi vysmál a označil ho za idiota.

Idiote, vysmál se Dan Landa na TV Nova muži, který na něj dal udání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

"Čemu se mám bránit, jeho blbosti? To se bránit nebudu a jestli budu muset běhat po soudech kvůli tomuhle idiotovi, to samozřejmě nebudu rád," reagoval Landa, který také připomněl, že Vyvadil u jeho vystoupení nebyl a některé společenské kroky označil za legrační.

Vyhrožování lidem nelze trpět

Vyvadil ve svém televizním vystoupení klidným hlasem zdůraznil, že Landův projev podle něj zkrátka už přesáhl únosnou míru. Pozastavil se nad tím, že nikdo odpovídajícím způsobem nereaguje např. na hanlivé výroky ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) pronesené ve Sněmovně a někdo už musí tento trend zastavit. Zopakoval tak názor, který před několika dny vyslovil i v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz

"On zcela evidentně vyhrožoval části veřejnosti, už tam se podle mého názoru jednalo o přečin výtržnictví. A notabene byly tam i některé pochybnosti, do jaké míry nepropaguje některá hnutí, ono to bylo dáno tím jeho úborem, jakýmsi sklonem k fašismu,“ říká pro ParlamentníListy.cz právník a bývalý soudce Nejvyššího správního soudu Vyvadil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…