Jak to prý bylo: Primátor Svoboda vyděsil desítky lidí, kteří rychle zakročili

22.08.2012 12:05

Komentátor Bohumil Pečínka se v rozhovoru pro Českou televizi snažil mírnit politické pohřbívání pražského primátora Bohuslava Svobody. Podle něj se díky kauze odvolání ředitele Dopravního podniku rozhořel boj o podobu pražské ODS a není jisté, jak dopadne.

Jak to prý bylo: Primátor Svoboda vyděsil desítky lidí, kteří rychle zakročili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Bohuslav Svoboda

Primátor Svoboda prohrál včerejší hlasování v klubu zastupitelů ODS 11:7. „Dva zastupitelé ale chyběli, a on říká, že jdou s ním,“ připomněl Pečinka. Každopádně je podle něj situace v pražské ODS těsná. „Ale zdá se, že primátor je bojovně naladěn a chce bojovat o podobu pražské ODS,“ upozorňuje.

Podobný rozkol však podle komentátora nastal v pražské TOP 09. Ta v kauze dopravního podniku nejspíš definitivně ztratila pověst strany, která chce něco změnit, ale zařadila se mezi strany napojené na podnikatelské zájmy.

K boji mezi frakcemi v pražské ODS však Pečinka připomněl, že v zastupitelském klubu jsou lidé spojení s érou Pavla Béma, ale primátor Bohuslav Svoboda má většinu v regionální radě ODS. Důležité může být i to, že Svobodu už dvakrát otevřeně podpořil premiér Petr Nečas.

Dopravní podnik je totiž pro řadu lidí součástí podnikatelských plánů a tiskovka primátora Svobody s ředitelem Dopravního podniku Lichem, na které oznámili, že budou podána čtyři trestní oznámení na osm lidí, vzbudila obavy. „A kvůli tomu vznikla ohromná panika mezi politiky a podnikateli, že jsou mezi těmi osmi obviněnými,“ usuzuje komentátor s tím, že vyděšených lidí mohly být desítky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…