Jak to, že komunista volí zrádce Zemana? trápí čtenář Jiřího Dolejše kvůli Remkovi

06.12.2012 10:58

Vladimír Remek si jako soukromá osoba může podporovat, koho chce, ale KSČM by jako strana měla podpořit Jiřího Dienstbiera. To si myslí poslanec Jiří Dolejš, podle kterého je nyní nejdůležitější ukázat jednotu levice, a také podpořit skutečně levicového kandidáta, a ne někoho, kdo má např. k zahraniční politice „jestřábí postoj“.

Jak to, že komunista volí zrádce Zemana? trápí čtenář Jiřího Dolejše kvůli Remkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Čtenář na ParlamentníListy.cz si stěžuje poslanci KSČM Jiřímu Dolejšovi, že europoslanec za tuto stranu Vladimír Remek vyjádřil podporu „zrádci“ Miloši Zemanovi. „Jak může komunista podpořit "člověka" který se paktuje s Klausem, dělá vše proto, aby levici poškodil,“ rozčiluje se čtenář. Lidé podle něj moc nepřemýšlejí, vidí v televizi Remka vedle Zemana a řeknou si, že jej budou volit také, a neštěstí pro tuto zemi je na světě.

Jiří Dolejš k tomu uvádí, že KSČM, když už nenavrhla vlastního kandidáta, chce doporučit toho levicovějšího z navržených kandidátů. O doporučení KSČM prý rozhodne stranické vedení, které však své rozhodnutí odkládá, proto se tábory jednotlivých prezidentských kandidátů snaží manévrovat. „Ale vezměme rozum do hrsti. Rozkročit se zprava do leva je možné, ale někde by měl mít člověk základ,“ píše Dolejš se zjevnou narážkou na podporu Miloše Zemana z řad pravice.

Celá otázka a odpověď Jiřího Dolejše ZDE

Proto následně připomíná, že za Zemana se kromě Remka přimlouvají lidé od Václava Klause po Miroslava Štěpána. „Zeman má samozřejmě delší politický živopis, ale je v něm i jeho jestřábí postoj k zahraniční politice,“ připomíná dále.

Podle něj je v současnosti prioritou součinnost levice jako politické síly, která může ovládnout parlament a tím vyvážit „pravicovou koalici peněz“. A vzhledem k tomu, že ČSSD, dnes koaliční partner komunistů v devíti krajích, se přimlouvá za Dienstbiera, měla by to KSČM vzít v úvahu.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…