Jakl glosuje: Mezinárodní dny už tu byly a k ničemu to nevedlo

21.03.2013 18:25

Bývalý tajemník exprezidena Václava Klause Ladislav Jakl se pustil do faktu, že téměř každý den oslavuje kromě jména nějakou společenskou událost. Tzv. mezinárodní dny podle něj ale pouze vymývají lidem mozky a připomínají atmosféru před rokem 1989.

Jakl glosuje: Mezinárodní dny už tu byly a k ničemu to nevedlo
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Ladislav Jakl

Jaklovi vadí, že každý den je něčím „mezinárodní“. „Komické je sledovat, jak dnešní budovatelé centralizované Evropské unie a Nového světového řádu na kolektivistických základech nevědomky kopírují i ty nepovrchnější jevové znaky komunistické propagandy. A mrazivé, jak neúprosně vedou podobná ideová východiska k podobným efektům,“ říká.

Bývalý tajemník Václava Klause si myslí, že se takovými nařízeními nikdy nepodaří vyzdvihnout zásadní společenské momenty. „Jen zlý škarohlíd by podle nich něco namítal proti oslavě tak vznešených věcí. Stejně jako jen válečný štváč prý mohl mít něco proti heslech o míru na všech českých náměstích před rokem 1990. A tak dnes aktivisté s mocí v rukou vymýšlejí další a další bizarní svátky s pocitem, že dobra bude na světě zase o něco víc,“ myslí si.

Přitom bychom si podle něj měli vzpomenout na fráze, které byly oslavovány za dob komunismu. „Přece dobře víme, že skutečný život teče jinudy, přece dobře víme, jací lidé a jaké ideologie plodí podobné hlouposti. Nadšení budovatelé nové společnosti mají pocit, že objevují nové. Ale my u toho bezděčně vzpomínáme na omšelé transparenty na fasádách zchátralých domů,“ tvrdí Jakl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…