Je Tomio Okamura skutečně Pan Úspěšný?

21.02.2012 6:14

Tomio Okamura. Úspěšný podnikatel, nebo mediální bublina? Člověk, který ví, co chce a umí vést, nebo populista, který je schopný pro svůj obraz v očích veřejnosti i určitá fakta zkreslovat a zastírat?

Je Tomio Okamura skutečně Pan Úspěšný?
Foto: Martin Kovář
Popisek: Tomio Okamura

Český podnikatel s japonskými kořeny Tomio Okamura byl původně odborníkem na cestovní ruch. Média si ho pro jeho komentáře oblíbila natolik, že o něm začala uvažovat i jako o možném kandidátovi na prezidenta.

Kde jsou kořeny jeho obliby a úspěchu? Na to se zaměřil pořad Reportéři ČT. Pořadu Tomio Okamura objasnil, že cestovní agentura Miki Travel není jeho, on je pouze jejím zaměstnancem. Firma samotná není cestovní kanceláří, ale agenturou, která zprostředkovává zájezdy především asijským turistům.

Těchto turistů nejsou ročně statisíce, jak se nechal možný prezidentský kandidát slyšet, ale zhruba osmdesát tisíc. To je jedna oprava mediálního obrazu Tomia Okamury. Druhá oprava se týká Tomia Okamury jako úspěšného podnikatele. Ve složkách firem, ve kterých Okamura podniká, chybí 13 účetních závěrek za posledních deset let.

Firmy přinášejí prospěch, říká o ztrátových projektech Okamura

„To, že některé zprávy o tom, že mám vše v pořádku, nebyly či nejsou na internetu, je jistě prohřešek, který jsem už s odpovědnými osobami projednal, ale ten nic nemění na podstatě věci – že moje práce je na solidních a legálních základech a prospěch skutečně přináší,“ ujišťuje Tomio Okamura.

Každopádně jeho podnikání, alespoň z toho, co se o něm ví, se rozhodně úspěšným nazvat nedá. Osm Okamurových firem nepřineslo svému majiteli zisk, ale ztrátu 52 tisíc korun. Příjmy tedy musí dohánět jinde. Od společnosti Miki Travel, jejímž je jednatelem a z jeho veřejných zábavních vystoupení.

V konfrontaci s Okamurovým nedávným výrokem, že je zajištěn až do svých devadesáti let statisícovými příjmy, se však ukazuje, že buď část peněz někde chybí a ví o ní snad jen Tomio Okamura a jeho finanční úřad, nebo že slavný podnikatel má problémy s jednoduchými počty, uvádí Reportéři ČT.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…