KSČM se nezřekla minulosti, říká student, který bude držet hladovku

16.12.2012 21:35

Michal Šimek studuje Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy. V pondělí se zúčastní čtyřiadvacetihodinové hladovky na protest proti koalici ČSSD a KSČM v Jihočeském kraji. Vadí mu, že komunisté mají rozhodovat o vzdělání a školství.

KSČM se nezřekla minulosti, říká student, který bude držet hladovku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Semelová z KSČM na Olšanských hřbitovech

„Jde o to, že chceme vyhlásit svůj nesouhlas s tím, že v jihočeské vládnoucí koalici má pozici pro školství zastupovat komunistická strana, konkrétně paní (Vítězslava) Baborová, a vůbec osobně nesouhlasíme s pozicí komunistické strany jako těch, kdo by měli rozhodovat v kraji,“ uvedl v rozhovoru pro Týden.cz Michal Šimek.

KSČM považuje za nedemokratickou stranu, která se nezřekla totalitní minulosti. „V jejích řadách je velké množství bývalých členů KSČ, kteří dříve hrdě nosili stranickou knížku a hlásili se k té totalitní ideologii,“ dodává.

Že jsou ale bývalí komunisté i v jiných stranách, to Šimek uznává. „Ano, jsou i v jiných stranách. Ale tito lidé přešli do jiných stran - to je čistě můj osobní názor - kvůli nějakému osobnímu prospěchu a z mého pohledu jsou tím mnohem méně nebezpeční než ti, kteří zůstali věrní staré ideologii,“ míní.

Argument, že se komunisté dostali do vedení kraje díky demokratickým volbám, odmítá. „To je poměrně běžný omyl. Svobodné demokratické volby rozhodují pouze o tom, kolik kdo dostane mandátů. A my jim nebereme právo na těch jejich třináct mandátů v krajském zastupitelstvu. Ale nesouhlasíme s tím, že s nimi byla vytvořena povolební koalice, která jim umožňuje podílet se na vedení kraje,“ vysvětluje student.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…