Kalousek ztrhal nové nápady ODS: Na tom už pracujeme, tohle nejde...

27.03.2013 7:23

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se usmívá nad nápady ODS, které strana představila v rámci programu Agenda 2014. Některé nápady prý občanští demokraté ukradli přímo Ministerstvu financí, jiné zase za moc nestojí, říká Kalousek.

Kalousek ztrhal nové nápady ODS: Na tom už pracujeme, tohle nejde...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek prochází sněmovnou

Ministra financí nápady ODS, jak oživit české hospodářství, příliš nenadchly. Schvaluje jen rychlé odpisy u firem, ale tato myšlenka prý pramení vlastně z jeho hlavy. "Na tom se již delší dobu pracuje na Ministerstvu financí. Já jsem to zaváděl již v roce 2008 jako protikrizové opatření. Jestli to ODS prezentuje jako nápad z výkonné rady, tak je to úsměvné, ale nevadí mi to," řekl Kalousek deníku Právo.

Dokument ODS Agenda 2014 najdete ZDE

Další návrhy občanských demokratů z programu Agenda 2014 nechávají místopředsedu TOP 09 naprosto chladným. "Ostatní mi připadá jako lidová tvořivost. Například odpisy u domácností by bylo velice těžké nebo naprosto nemožné spravovat, aby se dalo zabránit daňovým únikům a podvodům," komentuje Kalousek opatření ODS, které by umožnilo lidem odepisovat si investice do vlastního bydlení.

Kdo s kým

Ministr financí si stačil do svých konkurentů na pravici také rýpnout. Neví prý vlastně, kdy své nápady hodlá ODS prosazovat. Zda s pomocí TOP 09 v současné vládě nebo až v následujícím volebním období. "Ani nevím, jestli to chtějí prosazovat s námi, nebo to chtějí prosazovat se sociálními demokraty a s komunisty, když už s nimi volí vedení NKÚ," řekl ironicky Kalousek.

Na mysli měl přitom dohodu ODS a ČSSD na novém šéfovi Nejvyššího kontrolního úřadu, do jehož čela nakonec postavili Miloslava Kalu, bývalého poslance ČSSD. S touto dohodou nesouhlasila TOP 09 ani strana LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake. Podle některých kritiků jde o návrat k praktikám z dob opoziční smlouvy.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…