Knížák mi udělal ostudu, když u mě spal, řekla Mládková. A profesor jí to vrací

20.05.2013 6:51

Známá mecenáška umění Meda Mládková v rozhovoru pro magazín Týden popsala i svůj vztah s bývalým ředitelem Národní galerie a svérázným umělcem Milanem Knížákem. Ten se podle ní snaží jen na sebe upozorňovat a dělá ostudu. Knížák se vůči tomu ohrazuje, Mládková ho prý nejen pomlouvá, ale uvádí i nepravdivé informace.

Knížák mi udělal ostudu, když u mě spal, řekla Mládková. A profesor jí to vrací
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

V rozhovoru pro časopis Týden Meda Mládková uvedla, jakou trapnou chvilku jí Knížák připravil. "Jednou přijel do Ameriky a spal u mě. Pozvala jsem tehdy na večeři ředitele tamních hlavních muzeí, ale on přišel k večeři v klobouku a s dvěma náušnicemi. Ostuda!" vypráví mecenáška. Když prý později tuto trapnou událost připomněla v novinách, Knížák se velmi rozčílil a přes jiné noviny vzkázal, že u paní Mládkové nikdy nebydlel. Tak ji prý znejistěl, že si informaci ověřila u tehdejšího kulturního atašé ve Washingtonu, který ji utvrdil.

Knížák si to ale ani tentokrát nenechal líbit a přes časopis Týden podává své vyjádření, v němž tvrdí, že Mládková nemluví pravdu. "Vážený pane redaktore, otiskli jste rozhovor s paní Mládkovou, kde mě nejen pomlouvá, ale i uvádí nepravdivé informace," píše Knížák. "Nikdy jsem u paní Mládkové nebydlel. Bylo by dobré zavolat panu dr. Jiřímu Šetlíkovi, na kterého se paní Mládková odvolává, a zeptat se jeho," navrhuje.

Myšlení mimo realitu

Umělec prý opomíjí všechny nadávky z úst Mládkové, ale tvrzení, že chtěl "její muzeum", je podle něj absurdní a má pro to i své "vysvětlení": "Obdivuji vitalitu v jejím vysokém věku, ale obávám se, že její myšlení už je mimo realitu. Divím se Týdnu, že její smyšlenky (a to nemám na mysli jen to, co říká o mně, podobně fabuluje i v ostatním) otiskuje jako vážný rozhovor," píše Knížák.

"Jestli tak přistupujete ke všem zdrojům informací, tak je mi vás líto," uzavírá umělec.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…