Kníže: Kalousek nemá rád blbce. Vadí mi ta nenávist a zášť vůči němu

27.11.2012 10:57

Miroslav Kalousek je prý v této zemi jedním z nejvíce nenáviděných lidí. Jeho kolega z TOP 09 Karel Schwarzenberg popisuje, jak jej tyto pomluvy rozčilují, a proto svého kolegu vždycky hájí. Rozčiluje jej prý, jak se o ministru financí mluví jako o zloději, když sám ví, že si jeho stranický i vládní kolega nijak nad poměry nežije.

Kníže: Kalousek nemá rád blbce. Vadí mi ta nenávist a zášť vůči němu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Pokud by byl Karel Schwarzenberg zvolen prezidentem, vznikla by i otázka jeho nástupnictví v čele TOP 09. Sám Schwarzenberg kdysi za „naději“ označil Jaromíra Drábka. „Ano, máme několik lidí, ať je to Kalousek, Drábek, Helena Langšádlová, kteří by byli schopní,“ říká dnes ministr zahraničí v rozhovoru pro MF DNES. Mezi kandidáty je však prý jednoznačný favorit. „Miroslava Kalouska považuji za motor té strany a dozajista, kdyby kandidoval na předsedu, tak by to vyhrál," myslí si.

A tuto kandidaturu by prý Kalouskovi sám doporučil. „Já ho považuji - a to vám řeknu upřímně - za jednoho z nejvíc pomlouvaných lidí v této republice. My jsme vůbec pomlouvačný národ a Kalousek na to opravdu doplatil. Některé věci mu strkali do bot, ačkoliv s nimi neměl co dělat,“ myslí si prezidentský kandidát.

Když prý vidí, jak Kalousek žije, tak ví, že pomluvy, kolik si toho ministr financí nakradl, jsou nesmyslné. „Vím, jaký má byt v Praze, znám jeho barák v Bechyni, sice v krásné poloze u řeky, ale je tam několik domů výstavnějších, jezdí škodovkou…“

S námitkou, že místopředseda TOP 09 může lidi štvát svým způsobem chování, Schwarzenberg rovněž nesouhlasí. „Kalousek je kromobyčejně inteligentní a má pochopitelnou chybu mnoha inteligentních lidí, že mu blbci lezou strašně na nervy,“ hodnotí svého kolegu. Připouští, že je prchlivý, ale v tom však prý spolu tvoří harmonický tandem. „Já jsem flegmatik, zatímco on vybuchne při každé možné - a bohužel i nemožné - příležitosti,“ říká šéf diplomacie.

„Mně vadí ta strašná zášť a nenávist vůči němu. To mně strašně leze na nervy, proto se vždycky za něho postavím,“ vysvětluje své sympatie.    

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…