Kníže se rozjel v éteru: Kalousek není můj kamarád. A nemám čas na sex

19.01.2013 17:20

Hostem pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl kandidát na prezidenta Karel Schwarzenberg. Vyjádřil se ke svým vztahům s ministrem financí Miroslavem Kalouskem, ale také k průběhu volební kampaně, kterou považuje za korektní.

Kníže se rozjel v éteru: Kalousek není můj kamarád. A nemám čas na sex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg diskutuje s občany u sklenky piva

„Žádné poddané ani služebnictvo nemám,“ odmítl Schwarzenberg otázku na svůj šlechtický původ. Řekl, že nemá ani zahradníka. To, že je šlechtic, se podle něj ukazuje hlavně chováním. „Alespoň doufám,“ dodal.

Debatu jsem obsahově vyhrál

O televizní debatě na TV Prima family s Milošem Zemanem kníže řekl, že byla vyrovnaná. „Časově to vyhrál Zeman, obsahově, mám dojem, že jsem vyhrál,“ myslí si Schwarzenberg. „Byl jsem vychován k tomu, abych mluvil stručně, ne abych se rozkecával,“ řekl.

Schwarzenberg považuje probíhající kampaň za korektní. Samozřejmě sice podle něj dochází k některým útokům, ale to je běžné. „Bohudíky není nic, co by se mě dotklo,“ uvedl kníže. „Mám vlastně kachní peří. Když polejete kachnu, tak to všechno steče,“ doplnil.

„Já si Miroslava Kalouska velice cením. Je to jeden z nejlepších ministrů financí a velmi tomu rozumí. Byl by největší nesmysl brát ho na Hrad, co by tam dělal?“ podivil se Schwarzenberg největší výtce – že je spojen s Kalouskem. „Nikdy jsem nebyl jeho následovníkem. Vždycky jsem TOP 09 stranu vedl já,“ prohlásil jednoznačně.

Kalousek není Schwarzenbergův kamarád

Za přítele Kalouska nepovažuje. „Nepatří ke kamarádům, které mám. Několik jich bohužel zemřelo,“ objasnil Schwarzenberg. „Nejbližší jsou mi lidé, se kterými jsem byl na Hradě, kolem Václava Havla. Jsou to přátelé, i přes rozdílné politické názory. Kalousek je kolega, není to ten první, kterému bych zavolal, kdybych chtěl jít v neděli večer na pivo,“ řekl jednoznačně.

Nejvíce mu na Zemanovi vadí okolí a věci kolem opoziční smlouvy. „Nechci tady vytahovat všechny ty aféry, to není můj styl,“ odpověděl Schwarzenberg. Podle něj nemá jeho hlavní konkurent příliš velký odhad na lidi. Kníže také přiznal, že se rád napije. „Nejradši mám pivo. Nebo když vím, že dotyčný má dobré víno, dám si,“ uvedl. Opilý ale prý už dávno nebyl, jelikož hodně vydrží a oproti svému mládí také pije méně.

Schwarzenberg uvedl, že nemá při prezidentské kampani čas na nic – ani na sex. „Žiju jako mnich,“ smál se. „Práce je práce,“ dodal. Jinak ale o svém sexuálním životě s nikým nemluví. „Člověk si má užívat a ne kecat,“ prohlásil. Řekl také, že oslovení Karle a tykání mu naprosto nevadí.

Kandidát na prezidenta odmítl, že by měl ze zastávání tohoto úřadu strach. „Dlouho jsem na Hradě pracoval. Znám ty těžkosti, vím, jak to chodí,“ řekl Schwarzenberg. Kritiky se také nebojí – je na ni zvyklý.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE

     

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…