Komárek z MF DNES: ČSSD chvíli vypadala jako Zemanův fanklub

16.03.2013 9:41

Projev prezidenta Miloše Zemana na sjezdu ČSSD získal nejbouřlivější potlesk ze všech. Podle komentátora MF Dnes Martina Komárka se tak na chvíli zdálo, jako by se ze sociálnědemokratických delegátů stal Zemanův fanklub.

Komárek z MF DNES: ČSSD chvíli vypadala jako Zemanův fanklub
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

„Když po prezidentově projevu třásl Bohuslav Sobotka na pódiu rukou Miloši Zemanovi, neustále přikyvoval a jeho podoba s proslulou dřevěnou loutkou byla z dálky nezpochybnitelná. Kolem zněl bouřlivý, ba nadšený potlesk. V tu chvíli se zdálo, že sociální demokracie se stala fanklubem Miloše Zemana,“ píše Martin Komárek.

Prezident podle něj nabídl ČSSD nejen ruku, ale i „srdce a objetí“. Prohlásil totiž, že si jako občan přeje její vítězství v příštích parlamentních volbách. „A opřel se do Nečasovy vlády. Ne jako prezident, ale skutečně, jako by byl straníkem,“ upozorňuje komentátor.

„Prezidentova podpora může pomoci ČSSD vyhrát volby. A Miloš Zeman, který chce zasahovat do domácí politiky, potřebuje mocenskou základnu. Zkrocená sociální demokracie by takovou základnou bylo,“ vysvětluje prezidentovo jednání.

Podle Komárka je ČSSD v nejlepší kondici, v jaké kdy byla – a soupeři by si toho měli všimnout. „Sjezdu se podařilo ve spojení s prezidentskou legendou vytvořit dojem síly,“ dodává komentátor, ale upozorňuje, že pod povrchem má ČSSD stejné problémy jako „zdeptaná ODS“.

„Nezvolení Jiřího Dienstbiera ukázalo, že ČSSD se bojí silných osobností a názorové polemiky. Bicepsy splaskly,“ uzavírá Komárek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…