Kuloáry: Nečas prý jednal s Josefem Dobešem. Ten obvinil Bártu

06.11.2012 15:41

Exministr školství a poslanec Josef Dobeš v úterý prohlásil, že podpoří vládu a bude hlasovat pro daňový balíček. Dva důvěryhodné zdroje ParlamentnímListům.cz uvedly, že Dobeš před tím jednal s premiérem Nečasem.

Kuloáry: Nečas prý jednal s Josefem Dobešem. Ten obvinil Bártu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš odpočívá ve sněmovně

Dobeš v úterý na tiskové konferenci prohlásil, že se při hlasování o změně daní připojí k vládě a svým hlasem tak nepřispěje k jejímu případnému pádu. Exministr to zdůvodnil tím, že se prý jedná o zákulisní puč Petra Tluchoře, podobně jako v případě štěpení Věcí veřejných.

Tluchoř je podle něho chronický pučista, který potřebuje čas od času podobnou akci zorganizovat. Dobeš ho jako někdejší vězeňský psycholog přirovnal k chronickým pijanům. Nejde mu přitom hlavně o vládu jako takovou, ale podle svých slov se považuje za konzervativního člověka, pročež odmítá zákulisní hry. Kdyby prý Tluchoř své záměry řekl přímo a veřejně, bylo by to něco jiného.

Setkání s premiérem a křeslo náměstka

Důvěryhodné zdroje však redakci ParlamentnímListům.cz sdělily údajné souvislosti, které Dobešovu vystoupení předcházely. „Podle informací, které se daly slyšet v kuloárech, pan premiér slíbil Josefu Dobešovi mimo jiné místo náměstka na MŠMT pro někoho z jeho lidí,“ řekl zdroj.

Exministr Josef Dobeš však tyto informace ve vyjádření pro naši redakci odmítl. „S panem premiérem jsem se nesetkal včera ani nikdy jindy a s panem premiérem jsem nikdy o podobných hloupostech nejednal, ale znám minimálně jeden ze zdrojů, z něhož tyto informace vychází,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Josef Dobeš. Zároveň naznačil, že za informacemi může stát mocný muž VV Vít Bárta.

Prohlášení k vystoupení z poslaneckého klubu VV

Po dnešním sledu událostí a obviňování ze strany představitelů Věcí veřejných jsem se rozhodl vystoupit z poslaneckého klubu VV a stát se nezařazeným poslancem. Hluboce se mě dotklo, že jsem byl po vyjmenování důvodů, proč podpořím vládu Petra Nečase na zítřejším hlasování, obviněn z toho, že jsem tak učinil výměnou za jakýsi osobní prospěch. Přitom jsem dnes zcela jasně uvedl, že mým hlavním důvodem je odmítání zákulisního "sestřelování" vlády vedené Petrem Tluchořem a dalšími.

Mgr. Josef Dobeš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…