Lessy ke Kalouskovi: Tvé dokumenty jsou bezcenné a pasé

18.07.2012 16:52

VÍME PRVNÍ Ministr financí Miroslav Kalousek na jednání v Poslanecké sněmovně před hlasováním o vyslovení důvěry vládě předložil dokumenty, které podle něj dokazují, že policejní prezident Petr Lessy lhal, když tvrdil, že nežádal o peníze na vozy Volkwagen Passat. Lessy nicméně tvrdí, že tyto dokumenty nic nedokazují.

Lessy ke Kalouskovi: Tvé dokumenty jsou bezcenné a pasé
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Policejní prezident Petr Lessy lhal, když tvrdil, že o peníze na policejní vozy Volkswagen Passat nežádal, řekl ve středu sněmovně ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09). Vlastní prý čtyři dokumenty, které tvrdí opak, a poslance s nimi seznámil.

"Pan policejní prezident tvrdil, že neexistuje dokument, že by snad na vozidla passat požadoval prostředky. Opakuji, že tyto dokumenty existují čtyři. Těžko bychom tedy hledali pádnější argument, že policejní prezident zcela objektivně klame a nemluví pravdu," prohlásil Kalousek.



Lessy: Žádná výpovědní hodnota

Tyto dokumenty nemají podle Lessyho žádnou výpovědní hodnotu. „Dokumenty jsem neviděl, ale celou záležitost nákupu passatů měl na starosti ředitel dopravní policie Leoš Tržil. Ministerstvo dotaci na passaty zamítlo už někdy v květnu a už tehdy jsme celou věc uzavřeli," vysvětluje Lessy.

Podle něj nedává smysl, aby se pak ještě někdo pokoušel celou věc znovu otevírat. " To, co Kalousek uvedl, nemá absolutně žádnou výpovědní hodnotu. Ředitel Tržil je připraven vše objasnit. Už nebudu přilévat olej do ohně,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Lessy. Policejní prezident dále uvedl, že cítí nesmírnou podporu prezidenta republiky.

Lessyho se zastal také místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek. Podle něj rovněž nejsou doklady od Kalouska důkazem. Kalousek je podle něj jen mistr v technice odkloňování. "Celé dny, hodiny opakuje, že nám něco zásadního sdělí, co si budeme muset zapamatovat, což se také stalo," uvedl za sněmovním pultíkem ironicky Zaorálek.

Já nemám co skrývat

Petr Lessy v pátek uvedl, že je ochoten podstoupit vyšetření na detektoru lži ve věci tvrzení proti tvrzení ve vyšetřování případu CASA. Kalousek naopak výslech na polygrafu odmítl. Podle premiéra Petra Nečase je spor mezi Kalouskem  a Lessym sporem o důvěryhodnost.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…