Lidi dobré vůle se opět sejdou na Velehradě. K vidění bude motorka papeže Františka

03.07.2014 15:00

Patnáctý ročník Dnů lidí dobré vůle ve velehradě, který je připomínkou Roku rodiny, bude hostit legendárního zpěváka Václava Neckáře s bratrem Janem. Též mladé zpěvačky Ewu Farnou, Markétu Konvičkovou a Elis, Jiřího Pavlicu s Hradišťanem, Filharmonii Bohuslava Martinů Zlín pod vedením šéfdirigenta Stanislava Vavřínka, domácí pěvecký sbor ze Stojanova gymnázia a zahraničí zastoupí pěvecký sbor z africké Zambie.

Lidi dobré vůle se opět sejdou na Velehradě. K vidění bude motorka papeže Františka
Foto: Archiv
Popisek: Velehrad

Koncertem provedou Barbora Černošková a Filip Tomsa. Během večera budou divákům a posluchačům představeny tři charitativní projekty, na které může každý přispět formou DMS VELEHRAD. Pro rok 2014 jsou vybrány: Popálky o.p.s., DEBRA ČR a Nadační fond ADIUVARE.

Velehradské Dny lidí dobré vůle odkrývají nabitý program

Ve dnech 4. a 5. července bude obec Velehrad dějištěm tradičních Dnů lidí dobré vůle. Letošní patnáctý ročník je navíc součástí Mezinárodního roku rodiny, který připomene i programová novinka – Mladí fandí rodině. Velehradské oslavy se konají každoročně u příležitosti cyrilometodějského svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje a nabízejí bohatý program pro malé i velké.

Pátek pro děti i dospělé

Již zítra, tedy v pátek 4. července, nabídnou organizátoři návštěvníkům každoroční projekty jako Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré, tentokrát i s živými pejsky, Soutěž ve fotbalových dovednostech a pingpongový turnaj s Orlem, Ruční přepisování Bible, Mezinárodní setkání vozíčkářů či zajímavé výstavy a vernisáže v prostorách Stojanova gymnázia. Soutěživým dětem i dospělým je určena fotografická soutěž nebo rodinná cestovatelská hra Velehradský pas. Součástí nabitého programu budou také hry a soutěže, dětská představení nebo interaktivní workshopy. To vše proběhne za účasti významných představitelů společenského a politického života.

NOVINKA: Mladí fandí rodině - pestrý program nejen pro mladé

Velehradský projekt „Mladí fandí rodině“ přinese návštěvníkům Dnů lidí dobré vůle písně a svědectví známých tváří české hudební scény, jako je Láďa Křížek, Markéta Konvičková, Eliška Mrázová (Elis), Ewa Farna či muzikál Godspel, dále rozhovory s mladými páry, pěstounskou rodinou, se starším manželským párem a dalšími osobnostmi, jejichž pojítkem je rodina. Chybět nebude ani další doprovodný program v podobě deskových her, kosmetické poradny a líčení, vystoupení parkour, stolního fotbalu, pétanque apod. Na své si zkrátka přijde každý … samozřejmostí bude také příležitost ke zpovědi či osobnímu rozhovoru.

Zajímavostí pak bude fotokoutek s motorkou papeže Františka. Stroj zvučného jména Harley Davidson dostal papež loni v červnu přímo od výrobce, který slavil 110. výročí od založení značky. Na Velehradě se bude moci každý s touto slavnou motorkou vyfotit a domu si odnést památku – fotografii.

Fotografická soutěž spuštěna!

Fandi rodině, vyfoť a vyhraj iPhone, notebook a další skvělé ceny. Velká fotografická soutěž Mladí fandí rodině probíhá až do 23. června. Více na www.velehrad.eu nebo Facebooku „Mladí fandí rodině“.

Dny lidí dobré vůle 2014 vyvrcholí v sobotu 5. července na nádvoří před bazilikou Slavnostní poutní mší svatou. Záštitu nad projektem Dny lidí dobré vůle převzali olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner a hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…