Máme svědectví muže, který seděl s Tomášem Pitrem

20.11.2012 14:41

JINÝMA OČIMA Nechoval se okázale a byl rovný. Takové je svědectví o podnikateli Tomáši Pitrovi, které získaly ParlamentníListy.cz od člověka, jenž seděl ve stejném vězení. Tedy na Ruzyni. Pitr byl nedávno podmínečně propuštěn.

Máme svědectví muže, který seděl s Tomášem Pitrem
Foto: red
Popisek: Podnikatel Tomáš Pitr

„Díky jeho pověsti a penězům mu tady lezli všichni do řiti s vidinou přilepšení. On na ně většinou sral,“ řekl ParlamentnímListům.cz muž, jenž stále ve věznici Praha Ruzyně sedí. Nicméně komentář poslal přes druhou osobu. Ostatně více informací vyneseme v dalších týdnech.

Anální alpinismus ne!

Jak se ParlamentníListy.cz dozvěděly, Tomáš Pitr se ve věznici choval jako rovný muž. Nikomu přes své peníze nenadržoval a nikoho neponižoval. „Byl bezproblémový, a co dokážu ocenit, byla jeho naprostá averze k provozování análního alpinismu. Poslal jsem ho do prdele a tím si vlastně získal jeho náklonnost. Ale byl fakt rovnej,“ sdělil nám přes kurýra muž, jenž s ním seděl v žaláři. Jeho anonymitu respektujeme, neboť tam ještě chvíli za celkem bezvýznamný trestný čin sedět bude.

Politika a společnost JINÝMA OČIMA

„Normálně, žádná privilegia neměl,“ říká zdroj Parlamentních listů. Pražský městský soud propustil Pitra podmínečně třináctého listopadu. Vrchní soud Pitrovi nedávno potvrdil tříletý trest za vyvedení akcií a daňový delikt. Městský soud mu nyní stanovil tříletou zkušební dobu.

Jak to bylo s Pitrem?

„Vrchní soud Pitrovi v září potvrdil tříletý trest vězení za vyvedení akcií potravinářských společností Setuza a Milo Surovárny ze společnosti Agrocredit. Do verdiktu se mu započítal i jeden daňový delikt z roku 1994. Podnikatel byl přes dva roky ve vazbě a mohl nyní žádat o podmíněné propuštění. Pitra ale ještě čeká odvolací jednání ohledně dalších údajných daňových podvodů,“ napsal deník.cz.

„Podle verdiktu soudu Pitr spolu s Michalem Zouharem vyvedli akcie z Agrocreditu v roce 2000. Firmě způsobili škodu přesahující 700 milionů korun. Podnikatel porušil povinnost při správě cizího majetku, Zouhar mu k tomuto trestnému činu pomáhal. Pitr ale s Agrocreditem uzavřel v roce 2009 dohodu o narovnání. Společnost proto uvedla, že jí žádná škoda nevznikla,“ píše se tam dál.

„Odvolací soud v září přezkoumával pouze výši trestu. Vinným byl Pitr pravomocně uznán v roce 2010. Tehdy mu soudy uložily souhrnný šestiletý trest, do kterého zahrnuly i předchozí odsouzení za daňové podvody s více než dvacetimilionovou škodou, jichž se měl podnikatel v první polovině devadesátých let dopustit s Miroslavem Provodem. Protože však Pitr dosáhl v této kauze zrušení verdiktu a obnovy řízení, musel soud odvolat i souhrnný trest. V obnoveném hlavním líčení byli Pitr i Provod obžaloby z daňových deliktů nepravomocně zproštěni, proti rozhodnutí se však odvolal státní zástupce. Obnova se netýkala pouze jedné faktury ve výši zhruba šesti milionů korun. Kontroverzní podnikatel se od roku 2007 skrýval v zahraničí. V červenci 2010 byl zadržen ve švýcarském Svatém Mořici. Policie ho na počátku dubna přivezla ze Švýcarska do České republiky,“ napsal dál deník.cz. Jedině Parlamentní Listy.cz však zjistily, jak se choval ve vězení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…