Mami, radši odstup, nestojí to za to. Syn rudé radní o své matce

18.12.2012 9:51

Josef Babor, syn jihočeské komunistické radní pro školství, napsal na server Britské listy obhajobu své matky. Přesto jí však doporučí, aby na svou funkci rezignovala. Udělala prý všechno, co bylo v jejích silách, ale nikdo o to nestojí. Závěrem však syn varuje všechny kritiky, že na ně taky jednou dojde.

Mami, radši odstup, nestojí to za to. Syn rudé radní o své matce
Foto: KSČM
Popisek: KSČM pro krajské volby

Podle něj by republiku měli řídit ti, kteří již pro ni v životě udělali kus poctivé práce. K takovým podle něj rozhodně nepatří prezident Václav Klaus. Symbol privatizace prý má velmi pozoruhodný životopis.

„Po jeho přečtení zjistíte, že pan Klaus celý svůj život žil z veřejných peněz, tedy z peněz, které podle něj byly nežádoucím způsobem přerozděleny. A můžete pokračovat Petrem Nečasem a jít dál a dál. Přitom tito lidé vám budou bez váhání tvrdit, že každý se musí postarat sám o sebe,“ píše Babor.

Pak reaguje na Jakuba Patočku, který jeho matce vzkazoval, že má svou bezúhonnost prokázat kvalitní prací. „Dělat totiž svoji práci dobře v naší zemi absolutně nestačí. Mnohem důležitější, než dělat svoji práci dobře, je o ní mluvit a prezentovat ji ve spřízněných médiích,“ obává se syn komunistické radní.

Pak podrobně rozebírá historii KSČ, během které se ve straně objevili i lidé, kteří s jejími ideály neměli společného vůbec nic, typu Jana Fischera. Z exkurzu do historie vyvozuje, že KSČM má své demokratické základy, které tvořili například spisovatelé Seifert, Vančura nebo Hašek.

Na závěr však píše, že své matce doporučí, aby rezignovala. Udělala prý vše, na co jí stačily síly. Nemá se za co stydět a může se vrátit k normálnímu životu. „Nechť ti, kteří jí to budou mít za zlé, dokážou víc,“ vzkazuje synátor.

Podle něj nic není na věčné časy a dojde i na kritické zhodnocení devadesátých let s jejich divokou privatizací. „Zatím slavte, stavte pomníky, přejmenovávejte letiště. V minulosti to taky takhle dělali,“ uzavírá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…