Média o mně lžou. Populista nejsem, říká Okamura

01.12.2012 17:49

Senátor a kandidát na prezidenta Tomio Okamura v rozhovoru pro deník Právo vysvětlil své pohnutky ke kandidatuře na prezidenta. Odmítl, že by byl populista a uvedl, že v České republice je těžké snažit se o změnu, protože za podobné snahy je zde každý urážen.

Média o mně lžou. Populista nejsem, říká Okamura
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

„Nejde mi o to, být senátor nebo prezident. Kdyby to v naší zemi fungovalo bez problémů, tak nikam nekandiduji. Už se ale nemohu dívat, jak se posledních dvacet let země rozkrádá, jak tu zloději běhají, lidem se zvyšují daně i věk odchodu do důchodu,“ objasnil Okamura, jak přišel na to, že by měl kandidovat na prezidenta.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Senátor rozhodně odmítá, že by se obrátil zády ke svým voličům, protože od začátku říkal, že o Hrad bude bojovat podle výsledků v senátních volbách. „Potíž je ale nejen to, že jako národ nadáváme v hospodě a u televize, ale že pošlapeme každého, kdo se chce pokusit o změnu. K tomu se přidají média, která člověka dehonestují a která si pletou svobodu slova se svobodou lhát. O mně se třeba tvrdilo, že uplácím novináře nebo že jsem byl poradcem Jiřího Paroubka,“ tvrdí Okamura.

O9n sám má pocit, že je řazen spíše na levou stranu levicového spektra, jemu jde ale o konkrétní návrhy, nikoli o strany. Navíc odmítá, že je populista. „Když tvoříte byznysplán ve firmě, tak také máte nějaký ideální cíl a vizi. A k tomu se snažíte přiblížit. Někdo to může nazývat populismem, ale všechny návrhy, o kterých mluvím, už ve světě fungují, nebo o nich mluvili významní odborníci,“ vysvětlil Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…