Miloš Zeman: Romové, nepotěším vás. Kdo nepracuje, ať nejí

21.09.2012 10:27

Miloš Zeman, předseda Strany práv občanů - zemanovci, která hodlá poprvé kandidovat v podzimních krajských volbách, a adept na post prezidenta republiky, vystoupil ve čtvrtek na mítinku na parkovišti před varnsdorfským centrem Panorama. Při svém projevu nešetřil humornými hláškami.

Miloš Zeman: Romové, nepotěším vás. Kdo nepracuje, ať nejí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman v rozhovoru

Už necelou hodinu před veřejným setkáním se zemanovci ladila atmosféru hudba linoucí se z reproduktorů. Nejdříve to byla dechovka, později svižnější song "Hej povídali, že Janíčka pobodali". Z výběru hudby se dá usuzovat, že zemanovci cílí na věrné příznivce bývalého předsedy ČSSD a někdejšího premiéra.

Hned na začátku svého vystoupení Miloš Zeman předeslal, že se nebojí ani negativních reakcí. "Polovinu z vás rozčílím, ale jel jsem tam, kde problémy jsou a ne tam, kde nebudu riskovat, že po vyslovení pravdy po mně budou házet tu vajíčka, tu rajčata a ti bohatší možná i klobásky – lečo už si z toho udělám sám,“ ironizuje Zeman, který se po sedmi letech rozhodl pro návrat do politiky.

Zeman se dotkl témat, která hýbou českou veřejností. "Armáda nakoupila obrněné transportéry, kdy každý kus stál 140 milionů korun. Měli jich podle NATO koupit dvacet, ale pořídili jich 120! Nechci ani počítat, kolik zůstalo za nehty různým zkorumpovaným politikům. Z celkově zaplacených 17 miliard bylo 14 miliard korun vyhozených zbytečně. A to ještě Portugalsko koupilo tytéž transportéry za třetinu ceny než my," udeřil na strunu korupce.

Zastal se romského publika

Na severu Čech je podle Zemana nutné zakročit proti vyděračům, kteří žijí z toho, že inkasují devět tisíc korun měsíčně za garsonku na ubytovně, protože to stát prostě nepřizpůsobivým lidem platí. "A většinou jsou ti vyděrači bílí," dodal, čímž se zasloužil o podporu části publika tmavé pleti.

Nicméně dál už mířil kriticky i na ně. Podle něj, Rom nebo nerom, pracovat musí každý. "Romskou menšinu nepotěším: kdo nepracuje, ať nejí. Nevidím důvod vyplácet tak štědré dávky, příspěvky na bydlení,“ řekl rozhodně a dodal: „Má se vyplácet práce, ne zahálení.“

Rozdával knihy

Zeman na mítinku rozdával i svoji knihu "Jak jsem se mýlil v politice". Jediným kritériem pro její získání bylo, aby zájemce položil Straně práv občanů nebo přímo jejímu předsedovi nějaký dotaz. Jednou z otázek bylo, zda Zeman věří předvolebním průzkumům. "Nevěřím vůbec. Jediný veřejný průzkum jsou pro mě volby," odpověděl a dodal citát Winstona Churchilla: "Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš, adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…