Ministr Drábek úředníkovi, který mu vynadal před lidmi: Toto byste neměl dělat

25.04.2012 12:25

Ředitel Úřadu práce Litoměřice Ivan Vilím na interní diskuzi pracovníků úřadu s ministrem práce a sociálních věcí napadl Jaromíra Drábka nejen za jeho práci, ale i za hanebnou politiku vlády. Informoval o tom deník Insider. Pan ředitel v interní diskuzi k práci úřadu vyjádřil svůj politický názor. To, že jej šíří veřejně, nepovažuji za správné, reagoval pro ParlamentníListy.cz Drábek.

Ministr Drábek úředníkovi, který mu vynadal před lidmi: Toto byste neměl dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

„Svou politikou jste způsobili to, že občané ztratili důvěru ve stát a jeho instituce, že se v důsledku toho aktivizují různé extremistické až fašizoidní skupiny a roste kriminalita a hlavně že komunistům rapidně stoupají preference. To je velmi hanebný výsledek vašeho dvouletého vládnutí. To nepadá jen na vaši hlavu, ale i na hlavu premiéra Nečase, prosím vás, vyřiďte mu to," musel si podle deníku Insider vyslechnout Jaromír Drábek na standardní návštěvě Úřadu práce v Litoměřicích.

Volil TOP 09, nyní stranu a vládu kritizuje

Touto zdrcující kritikou jej podle deníku počastoval na shromáždění zaměstnanců ředitel zmíněného úřadu Ivan Vilím, který stojí v čele úřadu sedmnáct let a v posledních volbách prý volil TOP 09.

Incident ParlamentnímListům.cz Jaromír Drábek potvrdil: „Při mé návštěvě Úřadu práce v Litoměřicích proběhla interní diskuse se zaměstnanci úřadu. Pan ředitel se ve svém projevu bohužel nevěnoval jen vnitřním záležitostem Úřadu práce Litoměřice, ale vyjádřil i své politické postoje,“ uvedl ministr.

Nebudu na to reagovat, ale je to nesprávné

On sám nemíní projev svého podřízeného nijak komentovat. „Na to jsem při diskuzi nereagoval a neučiním tak ani dodatečně. Pokud tyto své názory v souvislosti s výkonem své funkce šíří i veřejně, považuji to za nesprávné,“ dodal Drábek.

Vilím podle deníku četl z předem připraveného dvoulistu. Drábek se se tak v osmi bodech měl například dozvědět, že rozvrátil slušně zavedený systém služeb pro nezaměstnané. Navíc prý ministr pohrdá pracovníky úřadů práce a plete si sociální služby s kasárnami.

Nespokojenost je prý celorepubliková

Server Aktuálně.cz, který informaci deníku přinesl, dále píše, že Drábek podle očitých svědků na stížnost bezprostředně odpověděl pouze poznámkou, že každý má právo na svůj názor. Stížnosti ředitele a dalších pracovníků si pak údajně vyžádal písemně.

„Pan ministr nestihl zaměstnancům úřadu vysvětlit všechny detaily, a proto jim odpoví elektronickou poštou," vysvětlila podle serveru další postup mluvčí ministerstva Viktorie Plívová s tím, že žádné další kroky včetně personálních se zatím nechystají.

Pracovníci litoměřického úřadu podle Aktuálně.cz svého ředitele podporují. „Nespokojenost je celorepubliková. Slovo našeho pana ředitele už mají zaměstnanci všech úřadů práce v zemi a vrací se nám jenom souhlasná stanoviska," uvedl podle serveru jeden z litoměřických zaměstnanců, Emil Rulf.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…