Ministryně Hanáková i kolega Vondra možná poletí z vlády

08.11.2012 7:56

Vláda premiéra Petra Nečase (ODS) není nijak zvlášť oblíbená a šéf kabinetu na víkendovém kongresu svým spolustraníkům slíbil, že s tím zkusí něco udělat, má dojít ke změně vládního kurzu. A po prosazení důchodové reformy i církevních restitucí se ukazuje, že součástí této změny mohou být i další personální obměny v kabinetu. Informují o tom čtvrteční Hospodářské noviny (HN).

Ministryně Hanáková i kolega Vondra možná poletí z vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Pod kterými ministry se má nebezpečně otřásat jejich křeslo? Prý je to ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) a ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM). Někdejšího senátora Vondru táhne ke dnu kauza ProMoPro, Hanákovou její nevýrazné vystupování a zvláštní personální změny v naší přední divadelní scéně - Národním divadle - a ministra Dobeše tíží problémy s registrem vozidel.

Aby nebylo ještě hůř ...

Hanáková dokonce připouští, že o svém možném vyhazovu už ve sněmovně slyšela, ačkoli ne přímo od premiéra. „V kuloárech se ale říkají různé věci. Pan premiér o tom se mnou nehovořil," prohlašuje Hanáková.

Personální změny by premiérovi i vládě jako celku mohly u veřejnosti pomoci, výsledek však není předem jistý. Stačí se podívat na odchod Petra Tluchoře (ODS) ze sněmovny, kterého nahradil Roman Pekárek (ODS), muž nepravomocně odsouzený za korupční jednání. Pekárek tak posílil skupinu poslanců Bárty (VV) a Škárky, kteří mají stejný „vroubek".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…