Miroslav Kalousek v německém tisku

16.07.2012 8:53

Miroslav Kalousek se stal nejen nejčastěji skloňovaným jménem v českých médiích, ale zaujal i v zahraničí. Konkrétně v Německu, kde magazín Der Spiegel přináší úvahu o politicích ztrácejících nervy a uvádí pozoruhodný kontrast německé a české politické kultury.

Miroslav Kalousek v německém tisku
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Rozohněný Miroslav Kalousek u řečnického pultíku

Německý zpravodajský magazín začíná svůj článek povzdechem, že politici občas ztrácí nervy a výsledek je občas „příliš hrubý“. Jenže zatímco v Německu prý probíhá takový výbuch slovy: „Už nikdy nechci vidět Váš obličej“ (citován šéf úřadu spolkové kancléřky Ronald Pofalla), proti dění u sousedů je to prý naprosto neškodné.

I Spiegel si totiž povšiml vystoupení Miroslava Kalouska, který prý sice také mluvil s Petrem Skokanem o obličeji (respektive ksichtu), ale v poněkud jiné souvislosti. Mimoto je citován německý překlad výrazů jako idiot, blbeček či hajzl (ten je taktně zjemněn).

Německý magazín následně vysvětluje, že důvodem bylo Skokanovo podezření z úniku informace o „Kalouskově výchovné facce“ pokřikujícímu chodci. Navíc připomínají, že zastrašovací telefonáty nejsou pro ministra Kalouska žádným excesem. Zmiňují i vystoupení policejního šéfa Pera Lessyho i jeho telefonování s vyšetřovatelem Vlasty Parkanové.

Opozice podle magazínu již několik dní požadovala Kalouskovo odstoupení. Nyní začala požadovat odstoupení celé vlády, neschopné Kalouska zkrotit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…